Σκουπιδότοπος το δάσος του κατεχόμενου Διορίου (ΦΩΤΟ)

Σε σκουπιδότοπο μετέτρεψαν το δάσος στο κατεχόμενο χωριό Διόριος της επαρχίας Μόρφου οι τούρκοι της περιοχής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Kibris Gazette, στην δασώδη περιοχή, έχουν μαζευτεί σωροί από απόβλητα κατασκευών, οικιακά απόβλητα, χαλασμένες οικιακές συσκευές αλλά και πτωμάτων ζώων.

Ο τούρκος «κοινοτάρχης» Λαπήθου, παραδέχτηκε ότι το δάσος έχει μετατραπεί σε χωματερή του Δήμου, και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ζήτησε την απομάκρυνση των σκουπιδιών, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν και οι αρχές υποσχέθηκαν την απομάκρυνση των σκουπιδιών, εντούτοις, παρατηρήθηκε

μια περαιτέρω αύξηση των αποβλήτων.

Τ/κ κάτοικοι των γύρω περιοχών, εξέφρασαν μάλιστα έντονα παράπονα από την αφόρητη μυρωδιά από τα νεκρά ζώα που κάνει την διαβίωσή τους αφόρητη.Την ίδια ώρα, το «Τμήμα Περιβάλλοντος» και το «Τμήμα Δασών» των κατεχομένων, προειδοποιεί ότι η συνεχιζόμενη συσσώρευση σκουπιδιών αυξάνει τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιών ενώ τεράστιοι είναι οι κίνδυνοι για οικολογική μόλυνση.

(φωτογραφίες από την τ/κ ιστοσελίδα)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διόριος είναι γνωστό μέχρι σήμερα, για τις μοναδικές, κόκκινες τουλίπες του. Η βλάστηση της κυπριακής τουλίπας «Tulipa Cypria» ή αλλιώς “λαλέδες” για τους ντόπιους, όπου ανθούν σε άφθονες ποσότητες κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα