Σκoτσέζικο ντους για τυχερούς του κρατικού λαχείου

Μπάχαλο επικρατεί από χθες στο Κρατικό Λαχείο, καθώς "τυχεροί" που μετέβησαν εκεί για να εισπράξουν τα κέρδη τους, βρέθηκαν ενώπιον δυσάρεστων εκπλήξεων.

Παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις, οι οποίες είναι αναγραμμένες στα λαχεία, είχαν κερδίσει, εντούτοις ενημερώθηκαν ότι δεν συγκαταλέγονται στους τυχερούς, διότι υπήρξε τυπογραφικό λάθος.

Πρόκειται για δεκάδες αν όχι και εκατοντάδες ξυστά λαχεία, τα οποία σύμφωνα με την Υπηρεσία Κρατικού Λαχείου τυπώθηκαν λανθασμένα.

Το SigmaLive έγινε δέκτης πέραν

των 10 καταγγελιών από πολίτες, οι οποίοι έχοντας ανά χείρας τα "τυχερά" λαχεία, υποδεικνύουν ότι έχουν κερδίσει. Μερικοί εξ' αυτών και χιλιάδες ευρώ.

Οι τυχεροί μετέβησαν το πρωί στην Υπηρεσία Κρατικού Λαχείου για να εξαργυρώσουν τα κέρδη τους, ωστόσο, πληροφορήθηκαν ότι τα λαχεία τους δεν κέρδισαν. Σύμφωνα με μαρτυρία, που κατέχει το SigmaLive, υπάλληλοι της Υπηρεσίας τους προέτρεψαν να πετάξουν τα λαχεία και τους κάλεσαν μάλιστα να μην προχωρήσουν σε νομικά μέτρα.

Το "λάθος"...

Το τυπογραφικό "λάθος" αφορά στα ξυστά λαχεία "Standard" των 10.000 ευρώ. Στην ένδειξη του λαχείου αναγράφεται ότι τυχεροί είναι όσοι καταφέρουν "να έχουν 2 ίδια σύμβολα και το σύμβολο του κερασιού σε οποιανδήποτε γραμμή". Aνακοίνωση του Κρατικού Λαχείου, αναφέρει ωστόσο, το αντίθετό. Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι τυχεροί είναι όσοι πετύχουν να έχουν "2 ίδια σύμβολα και το σύμβολο του κερασιού στην ίδια γραμμή".

Νομικά μέτρα

Το κράτος βρίσκεται τώρα αντιμέτωπο με την οργή των πολιτών που έχουν κερδίσει, καθώς αρκετοί εξ αυτών έχουν ήδη προσφύγει σε δικηγόρους για να διεκδικήσουν τα κέρδη τους. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για χειρισμό της κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα