Σκάνδαλο με μάρτυρα κατηγορίας σε εγκληματικές υποθέσεις

Στα αστυνομικά κρατητήρια και μάλιστα με τις ευλογίες αστυνομικών, μάρτυρας κατηγορίας σε σοβαρές εγκληματικές υποθέσεις φέρεται να επισκέφθηκε κατ' επανάληψη κατηγορούμενο, τάζοντάς του απαλλαγή των κατηγοριών, εάν ψευδομαρτυρούσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Πολίτης'', επικαλούμενη επιστολή Δικηγορικού Γραφείου προς το Γενικό Εισαγγελέα, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο βουλγαρικής καταγωγής υπόδικος Ervin Osmanov, ενώ ήταν κρατούμενος στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, σε πέντε περιπτώσεις δέχθηκε επίσκεψη από τον Ελλάδη Σουσανίδη,

βασικό μάρτυρα κατηγορίας τόσο εναντίον του ιδίου, όσο και εναντίον του - επίσης υπόδικου - Άθου Ευθυμίου.

Ο Σουσανίδης, ο οποίος φέρεται να συνοδευόταν από τον προσφάτως δολοφονηθέντα Γιώργο Γεωργίου, άλλως Τσικίτο, αλλά και από μέλη του ΤΑΕ, παρότρυνε τον Osmanov να καταθέσει εναντίον του Ευθυμίου, με αντάλλαγμα την απόσυρση των κατηγοριών του.

Ανάλογα περιστατικά ανέφερε σε κατάθεσή του και ο ισοβίτης Αντώνης Προκοπίου Κίτας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίσκεψη στις φυλακές από τον Τσικίτο, παρακινώντας τον να πείσει συγκεκριμένο πρόσωπο να του καταβάλει 300.000 ευρώ για να τα δώσει σε ψευδομάρτυρες, προκειμένου να αναιρέσουν παλαιότερες καταθέσεις τους.

Στην επιστολή, μάλιστα, επισυνάπτονται και καταθέσεις μαρτύρων σε σοβαρές υποθέσεις εγκληματικών ενεργειών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι προγενέστερες καταθέσεις τους ήταν προϊόν πιέσεων και εκβιασμών, ακόμη και από αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, έρευνα διέταξε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος αναμένει από το Γενικό Εισαγγελέα οδηγίες για τον χειρισμό της περίπτωσης Σουσανίδη σε σχέση με την κατ’ ισχυρισμόν παρέμβαση στη δικαστική διαδικασία.

''Σίγουρα υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία θα απαντηθούν μέσα απο την έρευνα και αναλόγως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες... Οι οδηγίες που έχουν δοθεί, είναι τάχιστα να υπάρξει αποτέλεσμα'', δήλωσε ο Ανδρέας Αγγελίδης.

Άξιο απορίας είναι, πάντως, το γεγονός ότι ο Σουσανίδης, παρόλο που απελάθηκε από την Κύπρο, επέστρεψε μέσω κατεχομένων, και αντί να συλληφθεί, χρησιμοποιείται ως μάρτυρας κατηγορίας σε υποθέσεις, στις οποίες έχει εμπλέξει και τον εαυτό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα