Σκάνδαλο ΧΥΤΑ & ΧΥΤΥ: Ενώπιον Δικαστηρίου οι συλληφθέντες

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σε σχέση με τις ατασθαλίες και τα σκάνδαλα που αφορούν το ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης. Μετά από θεληματική κατάθεση του υπό κράτηση Γενικού Διευθυντή της ελλαδικής εταιρείας Helector Ιωάννη Κοκότση, η Αστυνομία κατόπιν συνεννόησης με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, εξέδωσε διάταγμα σύλληψης 12 προσώπων. Eνώπιον Δικαστηρίου παρουσιάζονται σήμερα 8 άτομα. Στο Δικαστήριο, δεν θα παρουσιασεί ο Σάββας Βέργας που εκτιείει

ήδη ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ, καθώς επίσης και οι τρείς που είναι εκτός Κύπρου.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Λουρουτζιάτης.Μέχρι στιγμής εκτελέστηκαν 9 εντάλματα. Οι υπόλοιποι 3 φέρεται να είναι εκτός Κύπρου.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται τρεις Λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών, που αποτελούν την επιτροπή που έδινε τις προσφορές, καθώς και ένας συνταξιούχος Λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ανανέωση διατάγματος για ΧΥΤΑ Πάφου ταυτόχρονα με διατάγματα για ΧΥΤΥ Κόσιης

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν γύρω στις 9 ενώπιον δικαστηρίου, για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.Σήμερα εξάλλου ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν οι 4 από τους 6 υπόπτους στην υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου για ανανέωση του διατάγματος κράτησής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Helector για τις υποθέσεις του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης είχε μοιράσει μίζες ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας φέρεται να έλαβε ποσό άνω των 600000 , ο τελών σε διαθεσιμότητα Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου Δημήτρης Πατσαλίδης, γύρω στις 250 000 και ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Λουρουτζιάτης, γύρω στις 150 000 ευρώ.

Το υπόλοιπο μισό εκατομμύριο σύμφωνα με τη μαρτυρία φαίνεται να μοιράστηκε στους Αξιωματούχους του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι χειρίζονταν τις υποθέσεις διαχείρισης των αποβλήτων

Keywords
Τυχαία Θέματα