Τι σημαίνει η νίκη του ΑΠΟΕΛ…

Ο ΑΠΟΕΛ με τη νίκη επί της Ομόνοιας πέτυχε κάτι ιστορικό… Κατάφερε να ξεπεράσει τους πράσινους σε νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια και έγινε η μοναδική ομάδα που έχει τις περισσότερες νίκες κόντρα σε όλες τις ομάδες της Κύπρου. Πριν το παιχνίδι οι δυο ομάδες είχαν από 44 νίκες και σήμερα ο ΑΠΟΕΛ έφτασε τις 45.

Έτσι ο ΑΠΟΕΛ

πέτυχε και μια… ηθικής σημασίας νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο του. Πέραν από αυτό, οι γαλαζοκίτρινοι συνεχίζουν «τρένο» στην πορεία του τίτλου και δείχνουν ασταμάτητοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Τιμούρ μπήκε αποφασιστικά στον αγώνα και στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ και να αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη. Αντί αυτού, έδωσε χώρο στην Ομόνοια και λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ, αφού ο αντίπαλος έφτιαξε πολλές ευκαιρίες. Ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ με χρυσό σκόρερ τον Βάντερ κατάφερε να κτυπήσει στο τέλος και να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς ενόψει της συνέχειας. Ο Βραζιλιάνος δηλώσει παρών ενόψει της συνέχειας και ο Τιμούρ έχει ακόμα ένα όπλο για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί. Πλέον ο ΑΠΟΕΛ με την καλύτερη ψυχολογία πάει στο ΓΣΖ για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ και αν το πετύχει γίνεται αυτομάτως μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού αυτή την στιγμή η διαφορά είναι στους 3 βαθμούς.

Από την άλλη η Ομόνοια, αν και δεν μπήκε καλά στον αγώνα, στη συνέχεια έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και ίσως να δικαιούταν κάτι περισσότερο από την ήττα…

Η Ομόνοια εκεί που είχε το «μομέντουμ» δεν κατάφερε σε άλλο ένα ντέρμπι να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και να πετύχει μια τεράστιας σημασίας νίκη. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και θα μπορούσε κάλλιστα να… «κολλήσει» 5η σερί νίκη και να αποκτήσει μεγάλη δυναμική για τη συνέχεια. Όμως στις ευκαιρίες και στο «μομέντουμ» που είχε στο δεύτερο ημίχρονο αδίκησε τον εαυτό της και δέχθηκε μια πικρή ήττα. Η σταθερότητα της Ομόνοιας συνεχίστηκε και αν το κάνει και στα επόμενα παιχνίδια, τότε έχει πολλές πιθανότητες να πάρει το ζητούμενο που είναι η έξοδος στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα