Σιζόπουλος: Πάμε σε ναυάγιο αν συνεχίσουμε έτσι

Την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να καταθέσει αίτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ώστε η διεθνής διάσκεψη να περιλαμβάνει και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και πρόσθεσε ότι κατά πάσα πιθανότητα, η διαδικασία, ως έχει, θα οδηγήσει σε ναυάγιο.

Εξερχόμενος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο

αίτημα θα έχει συν τοις άλλοις ως στόχο να υπάρχει μια εξισορρόπηση, αλλά και να ξεκαθαρίσει ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τη λύση του Κυπριακού και ποιοι όχι.

Διαβάστε επίσης: Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από το Εθνικό Συμβούλιο ο Δ. Χριστόφιας

Επίσης, τόνισε ότι από πλευράς Τουρκίας θα πρέπει να προηγηθεί η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και θέσεων όσον αφορά στα επίμαχα ζητήματα της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού, που είναι η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, η κατάργηση της συνθήκες εγγυήσεων, καθώς επίσης και του συστήματος ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Νικόλας Παπαδόπουλος: Ναυάγιο και ορατό αδιέξοδο (vid)

Όπως είπε, από την ενημέρωση που έκανε ο ΠτΔ στο Εθνικό Συμβούλιο, φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι τόσο η τουρκική όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά, πέραν από τη σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις, προέβησαν σε μια σειρά από υπαναχωρήσεις.

«Αν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία, ο διάλογος οδηγείται σε αδιέξοδο και κατά πάσα πιθανότητα σε ναυάγιο», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα