Σε εκλογικές διαδικασίες πάει η ΕΔΕΚ

Πρόταση για ανάκληση της παραίτησης του Γιαννάκη Ομήρου ενέκρινε χθες βράδυ το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ, το οποίο εξέτασε τη διαμορφωθείσα κατάσταση στο Κίνημα, μετά την υποβολή παραίτησης του Προέδρου του.

Η πρόταση, η οποία φέρει τη σφραγίδα του αναπληρωτή Προέδρου του Κινήματος, Μαρίνου Σιζόπουλου, τέθηκε από τον ίδιο προς τον Γιαννάκη Ομήρου χθες το πρωί, σε συνάντησή τους στο Γραφείο του κ. Ομήρου στη Βουλή,

αλλά απορρίφθηκε.Σύμφωνα με την απόφαση, το ΠΓ καλεί τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ν’ ανακαλέσει την απόφαση παραίτησής του και να προσέλθει σε προσεχή συνεδρία του σώματος, προκειμένου να συζητήσουν το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης, καθώς και τα επόμενα βήματα του Κινήματος.Την πρόταση υπερψήφισαν 17 μέλη του ΠΓ. Την καταψήφισαν τρία.Το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει εκ νέου τη Δευτέρα.Υπεβλήθη, παράλληλα, και δεύτερη εισήγηση, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει το θέμα να παραπεμφθεί απευθείας στην ΚΕ, η οποία αμέσως να δρομολογήσει τις διαδικασίες για διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου, που απορρίφθηκε.Οριακά, εξάλλου, πέρασε τροπολογία για υποβολή των παραιτήσεων των μελών του Πολιτικού Γραφείου, προκειμένου ν’ ανοίξει ο δρόμος για εκλογικό συνέδριο. Η τροπολογία πέρασε με 10 ψήφους υπέρ και εννέα εναντίον. Ο κ. Ομήρου φέρεται να είναι ανένδοτος και επιμένει στην παραίτησή του.Στην περίπτωση αυτή θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή στις 25 Ιανουαρίου για να δρομολογήσει το εκλογικό συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την 1η Μαρτίου, για εκλογή νέας ηγεσίας.Τα σενάρια διαδοχής δίνουν και παίρνουν, με την ονοματολογία να περιλαμβάνει και τα ονόματα των Μαρίνου Σιζόπουλου, Γιώργου Βαρνάβα και Κούλλη Μαυρονικόλα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα