ΚΑ: Αποκοπές στους πρώην εργαζομένους και μετά το κλείσιμο

Παρά το γεγονός ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές αποτελούν πλέον παρελθόν, οι μισθοί των πρώην εργαζομένων της εταιρείας παραμένουν κουρεμένοι.

Συνεχίζουν, όπως φαίνεται, να "στηρίζουν" την εταιρεία οι πρώην εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών, καθώς, οι μισθοί που θα καταβληθούν ως μέρος των αποζημιώσεων θα συνεχίσουν να τυγχάνουν κλιμακωτών αποκοπών.

Μιλώντας στο SigmaLive, o Πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ ΟΗΟ ΣΕΚ,

Βαγγέλης Μαππουρίδης, εξήγησε ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι εργαζομένοι δέχτηκαν μειώσεις στους μισθούς τους για ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας και κατ’ επέκταση για την σωτηρία της.Με το κλείσιμο της εταιρίας, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι θα πληρωθούν ως μέρος της αποζημίωσης τους δύο μισθούς, κουρεμένους. «Θα μας κάνουν αποκοπές ενώ η εταιρία είναι κλειστή», δήλωσε ο κ.Μαππουρίδης. Ο Πρόεδρος της ΣΥΝΥΚΑ ΟΗΟ ΣΕΚ τόνισε, ότι οι συντεχνίες διαφωνούν με την αποκοπή των μισθών. «Για ποιο λόγο να δίνουμε λεφτά εφόσον η εταιρία έκλεισε;» διερωτήθηκε.Πληροφορίες του SigmaLive επιβεβαίωσαν το γεγονός, αναφέροντας ότι η αποκοπή δεν μπορεί να αποφευχθεί καθώς "σύμφωνα με τον νόμο οι δύο μισθοί που καταβάλλονται βασίζονται στον τελευταίο μισθό προτού κλείσει η εταιρεία".

Yπενθυμίζεται, ότι ανάμεσα στα αιτήματα των πρώην εργαζομένων είναι και η επιστροφή του ποσού που αποκόπηκε από τους μισθούς τους στα πλαίσια της επιχείρησης διάσωσης της εταιρίας που λάμβανε χώρα πριν οι ΚΑ κλείσουν για πάντα τα φτερά τους.

Συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτωνΣημειώνεται ότι, οι συντεχνίες θα έχουν αύριο συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου, το Κίνημα Οικολόγων και την ΕΔΕΚ, ενώ, την Παρασκευή θα συζητήσουν τα ζητήματά τους μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών με το ΔΗΣΥ και την Συμμαχία των Πολιτών.

Διαβάστε ακόμη:

Υπουργικό: Νέες ΚΑ με αγρινό το συντομότερο

Keywords
Τυχαία Θέματα