Σήμερα (17:00, Δασάκι) ο τελικός

Η ώρα της μεγάλης γιορτής πλησιάζει με τον τελικό του Κυπέλλου Coca – Cola Γ’ Κατηγορίας και Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ.

Οι ομάδες της Αλκής Ορόκλινης και της Ξυλοτύμπου διεκδικούν σήμερα το απόγευμα το όγδοο τρόπαιο στην ιστορία του θεσμού.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 4 Μαίου 2016 στο Δασάκι Άχνας και θα αρχίσει στις 17:00.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Κωνσταντίνος Φωτίου με βοηθούς διαιτητές τους Χρήστο Ασπρογένους και Μάριο Πέτρου. Τέταρτος

διαιτητής θα είναι ο Χαράλαμπος Θεοδώρου.

Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Χριστάκης Σκαπούλλης.

Τις διαγωνιζόμενες ομάδες πριν από την έναρξη του τελικού θα χαιρετήσουν οι Πρόεδροι τους στην παρουσία αξιωματούχων της ΚΟΠ και της χορηγού εταιρείας.

Οι φίλοι της Αλκής θα παρακολουθήσουν τον τελικό από την κεντρική κερκίδα και οι φίλοι της Ξυλοτύμπου από την ανατολική κερκίδα.

Οι διοικήσεις των διαγωνιζομένων ομάδων με δηλώσεις τους κάλεσαν το φίλαθλο κοινό που θα παρακολουθήσει τον τελικό να βοηθήσει και με τη δική του συμπεριφορά να βοηθήσει και ο τελικός να μετατραπεί σε μια μεγάλη γιορτή για το ποδόσφαιρο.

Η Αλκή για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε διαδοχικά τον Χαλκάνορα Ιδαλίου και το Διγενή Ακρίτα Μόρφου. Στον επαναληπτικό με το Διγενή χρειάστηκε η διαδικασία της ημίωρης παράτασης για να εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Αναλυτικά το οδοιπορικό για την πρόκριση της ομάδας στον τελικό:

ΑΛΚΗ – ΧΑΛΚΑΝΟΡΑΣ…2-0

Σκόρερ: Κωνσταντίνος Διονυσίου (47’), Λούπεν Στυλιανού (90’)

ΔΙΓΕΝΗΣ – ΑΛΚΗ…0-1

Σκόρερ: Σέργιος Αβραάμ (85’)

ΑΛΚΗ - ΔΙΓΕΝΗΣ…2-1

Σκόρερ: Σέργιος Αβραάμ (100’, 120’)

Στο δρόμο για τον τελικό η ομάδα της Ξυλοτύμπου πανηγύρισε μόνο νίκες και κατάφερε μάλιστα να διατηρήσει το μηδέν παθητικό.

Αναλυτικά η πορεία της ομάδας για τον τελικό του Κυπέλλου:

ΠΕΓΕΙΑ – ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ…0-1

Σκόρερ: Παντελής Ταύρου (22’)

ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ - ΑΚΡΙΤΑΣ…3-0

Σκόρερ: Παντελής Ταύρου (18’), Τόσιεφ (37’), Χρυσάφη (52’)

ΑΚΡΙΤΑΣ - ΞΥΛΟΤΥΜΠΟΥ…0-1

Σκόρερ: Λαμπριανού (55’ αυτογκόλ)

Αποστολή Νερό

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Εθνικού στο Δασάκι της Άχνας, το οποίο χάρη στο πρόγραμμα Μη Συμβατικών Υδατικών Πόρων στην Κύπρο «Αποστολή Νερό», που υλοποιείται από τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) σε συνεργασία με το σύστημα της Coca-Cola στην Κύπρο (Α/φοί Λανίτη και The Coca-Cola Company), είναι το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής στην Κύπρο που ανακυκλώνει και επαναχρησιμοποιεί το γκρίζο νερό που καταναλώνει, εξοικονομώντας ετησίως 1.000.000 λίτρα νερού.

Το τετραετές πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 και χρηματοδοτείται με το ποσό των 680.000 δολαρίων αποκλειστικά από το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), το οποίο στηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα τοπικών κοινωνιών σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα