Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις βλέπει ο Μπαν

Σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και τις προσπάθειες των ηγετών των δύο κοινοτήτων βλέπει ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν.

Εκπρόσωπος του ΓΓ, σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι ο κ. Μπαν, σε συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, καλωσόρισε το θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα, που επιδείχθηκε από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, και τη δέσμευσή τους να εντείνουν το ρυθμό των συναντήσεων τους προσεχείς μήνες, με στόχο να φτάσουν σε διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν.

Ο ΓΓ διαβεβαίωσε τον Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτει,

για τη σταθερή δέσμευση του ιδίου και των Ηνωμένων Εθνών να διευκολύνουν τις προσπάθειες των ηγετών στις συνομιλίες.

Μπαν και Ακιντζί συζήτησαν και την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων στη διαδικασία.

Για δυνατότητα λύσης μέχρι τον Μάϊο του 2016 έκανε λόγο ο Μουσταφά Ακιντζί.

Αν οι δύο ηγέτες εργαστούν τους επόμενους μήνες με την ίδια διάθεση, που εργάστηκαν μέχρι σήμερα, είπε, είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης με τις βουλευτικές εκλογές το Μάιο.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι με τον ΓΓ συμφώνησαν πως τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στα κεφάλαια της διακυβέρνησης, της νομής εξουσίας, της ΕΕ και της οικονομίας.

Για το περιουσιακό ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να διαταράξει, κατά την έκφραση του, την κοινωνική τάξη και ότι οι λύσεις θα συμπεριλαμβάνουν κυρίως αποζημίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα