Σημαντική και διαχρονική η στήριξη της οικονομίας από FBME

Η διαχρονική στήριξη της FBME προς την κυπριακή οικονομία αναδεικνύεται και μέσα από σχετικό έγγραφο, το οποίο αποκαλύπτει το ΣΙΓΜΑ και το Sigmalive.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, η τράπεζα αγόραζε σε τακτά χρονικά διαστήματα ομόλογα της κυπριακής δημοκρατίας, ενισχύοντας με αυτό

τον τρόπο τα ταμεία του Κράτους.

Ενδεικτικές είναι οι τελευταίες αγορές ομολόγων τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο του 2014, συνολικής αξίας πέραν των 328 εκατομμυρίων.Μάλιστα, επί τούτου, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, σε επιστολή του την οποία επίσης αποκαλύπτουμε, ημερομηνίας 4 Απριλίου 2013, δύο βδομάδες μετά το κούρεμα, ευχαριστεί την FBME για τη συνεχή στήριξη, στη χρηματοδότηση της Δημοκρατίας.Και προσθέτει: «Επιτρέψτε μου, με την ευκαιρία να επαναβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει ρίσκο σε σχέση με τα ομόλογα. Διαβεβαιώνω ότι η Κ.Δ. θα τιμήσει την υποχρέωση της και θα πληρώσει τα ομόλογα πλήρως, όπως ορίζεται από τους όρους της έκδοσης. Επιπρόσθετα, σημειώστε ότι, έχουμε τη διαβεβαίωση της τρόικας πως δεν θα φέρει ένσταση στην αποπληρωμή των ομολόγων, το συντομότερο που θα λάβουμε πάρουμε την πρώτη δόση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».Στο μεταξύ, οικονομικοί κύκλοι διατυπώνουν φόβους ότι η επικείμενη απόφαση για την FBME, ενδεχομένως να φέρει αντιμέτωπη τη Δημοκρατία με αμύθητη οικονομική επιβάρυνση, σε περίπτωση που δεν αποδειχθούν οι λόγοι για τους οποίους έκλεισε η τράπεζα στις 18 Ιουλίου το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα