Σφοδρές συγκρούσεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Την θέση ότι η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη δεν έχει σχέδιο για την κρίση, δεν έχει σχέδιο για την ανάπτυξη , δεν έχει σχέδιο για την αποκατάσταση των αδικιών εξέφρασε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος, από Πάφο κατά την επίσκεψή του στο Γραφείο Εργασίας.

«Έχουμε εισηγηθεί την αύξηση των σχετικών κονδυλίων για την εργοδότηση, την επανεκπαίδευση, την κατάρτιση των ανέργων στα 160 εκατομμύρια τον χρόνο, στα 2% των δαπανών του

προϋπολογισμού, για να μπορέσουμε να επανεντάξουμε όσους γίνεται περισσότερους άνεργους στην κυπριακή οικονομία», δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος για την Δημοκρατία Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ψήφο στήριξης στον Σταύρο Μαλά από τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Ο ηγέτης των Εργατικών ζήτησε άμεση επανέναρξη συνομιλιών για την επανένωση της Κύπρου

«Το νησί είναι πολύ μικρό για να είναι μοιρασμένο. Πρέπει να επανενωθεί. Αυτό σημαίνει να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες. Και θα ήταν καλό αυτό να συμβεί με μια κυβέρνηση Εργατικών στη Βρετανία και με ένα Πρόεδρο στην Κύπρο που με χαρά θα διαπραγματευόμουν μαζί του» δήλωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Μαλάς σημείωσε: «Δεν χρειαζόμαστε άλλες εγγυήσεις. Χρειαζόμαστε ένα επανενωμένο κράτος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς δικαιώματα επέμβασης από κανένα»

Την ίδια ώρα στο «Μεσημέρι και κάτι» ο Άντρος Κυπριανού υποστήριζε ότι η επίσκεψη Ερντογάν έφερε το αυτονόήτο, δηλαδή τίποτα και έριξε τις βολές του κατά του Προέδρου Αναστασιάδη για την στάση του στο Κράν Μοντανά.

«Την ώρα που είχαμε την ευκαιρία δεν την αξιοποιήσαμε και περιμέναμε σε μια ανύποπτη στιγμή να πάει ο κ. Ερντογάν και να κάνει υποχωρήσεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο» ανέφερε.

Στο μεταξύ τις προτάσεις του για την ανέλιξη της Κύπριας γυναίκας παρουσίασε ο Γιώργος Λιλλήκας στο Κυπριακό Λόμπυ Γυναικών.

«Η ισότητα των δυο φύλων πρέπει να μεταφραστεί σε ισότητα ευκαιριών στη βάση της αξιοκρατίας.Πραγματικές ευκαιρίες στις γυναίκες θα δοθούν μέσα από την ολοκληρωμένη πολιτική η οποία θα δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα