Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τον προϋπολογισμό του 2018

Πυρετώδεις διεργασίες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων συνθέτουν το σκηνικό, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας του κρατικού προϋπολογισμού για το έτος 2018.

Τα φώτα είναι στραμμένα στο ΔΗΚΟ, καθώς με τις εννιά έδρες που κατέχει στο κοινοβούλιο αναμένεται να κρίνει την τύχη του προϋπολογισμού.

Η χθεσινή ομιλία του Νικόλα Παπαδόπουλο από το βήμα της ολομέλειας θόλωσε τα νερά για την τελική απόφαση, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης, προκαλώντας νευρικότητα

στους κυβερνώντες.

Ενδεικτικός ο τρόπος που έκλεισε την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με την ευχή το ΔΗΚΟ να τηρήσει υπεύθυνη στάση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό. Πληροφορίες φέρουν το ΔΗΚΟ να υπερψηφίζει και φέτος τον προϋπολογισμό με ανταλλάγματα τροπολογίες που θα καταθέσει. Πέραν του ΔΗΣΥ, υπέρ τάσσεται και το Κίνημα Αλληλεγγύης χωρίς ωστόσο να αποκλείονται εκπλήξεις καθώς ο Γιώργος Παπαδόπουλος, δεν έλαβε οριστική απόφαση.

Τον κρατικό προϋπολογισμό θα καταψηφίσουν ΑΚΕΛ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ΕΛΑΜ και ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Παύλος Μυλωνάς.

Η ΕΔΕΚ αναμένεται να λάβει οριστική απόφαση αύριο το μεσημέρι ανάλογα με την υιοθέτηση η όχι των τροπολογιών της.

Την Τρίτη, τεχνοκράτες της Βουλής ετοίμασαν τον τελικό κατάλογο των τροπολογιών όπως αυτές κατατέθηκαν από τα κόμματα. Αύριο το πρωί αναμένεται να υπάρξουν οι τελικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κοινοβουλευτικά κόμματα και θα ξεκαθαρίσουν οι συμμαχίες για υιοθέτηση ή απόρριψη τους. Ανάμεσα στις επιλογές των κομμάτων είναι και η τήρηση αποχής.

Η τριήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού ξεκίνησε τη Δευτέρα με ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων. Συνεχίστηκε με δεκαπεντάλεπτες ομιλίες των βουλευτών και θα κορυφωθεί αύριο με την ψηφοφορία στις 18:00.

Ακολούθως οι εργασίες του κοινοβούλιο θα τερματιστούν για να επανερχόσουν μετά τις προεδρικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα