«Σφαγή» Κουκουμά-Χριστοφίδου: «Δικαιολογείτε την κατοχή»- «Εσείς τις σφαγές»

Ανάψαν τα αίματα στο στούντιο του Μεσημέρι και Κάτι κατά τη συζήτηση για τη σύγκρουση Ισραήλ- Χαμάς μεταξύ της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ, Κατερίνας Χριστοφίδου, και του εκπρόσωπου Τύπου του ΑΚΕΛ,  Γιώργου Κουκουμά.

Αρχικά, η Κατερίνα Χριστοφίδου ανέφερε ότι «η αλληλεγγύη και η συμπαράστασή μας στον ισραηλινό λαό και στην κυβέρνηση είναι δεδομένη. Καταδικάζουμε, όπως άλλωστε καταδικάζει και η ΕΕ, και οι ΗΠΑ

και ολόκληρη η Δύση, τη φρικαλεότητα και τη βιαιότητα των δολοφονιών  των απαγωγών της Χαμάς στο Ισραήλ. Αυτό αναγκάζομαι να το πω γιατί δυστυχώς έχουμε δει και αντιδράσεις εδώ στην Κύπρο που ουσιαστικά είναι ταυτόσημες με τον τρόπο που αντέδρασε η ερντογανική Τουρκία και αυτό πραγματικά μας λυπεί. Ο καθένας έχει δικαίωμα να αντιδρά, να καταδικάζει, να μην καταδικάζει κτλ. Όντως η κατάσταση είναι εκρηκτική και θα παραπέμψω σε αναλύσεις πολιτικών, στις οποίες όλοι γινόμαστε κοινωνοί. Πρέπει να παρακολουθούμε στενά όλοι πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση, ποιες γεωπολιτικές επιπτώσεις θα έχουμε για την ΚΔ».

Ο Γιώργος Κουκουμάς από την πλευρά του σημείωσε ότι «νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι είναι αποτρόπαιες και φρικιαστικές οι επιθέσεις κατά αμάχων, η τυφλή βία απ όπου και εάν προέρχονται. Είτε τις κάνει η Χαμάς είτε τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου ο ισραηλινός στρατός και οι έποικοι του Ισραήλ. Ότι και εάν συζητάμε εδώ για τα γεωπολιτικά, η σκέψη μας πρέπει να είναι στις εκατοντάδες οικογένειες των αμάχων και των χιλιάδων τραυματιών και από τις δύο πλευρές. Και είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό, επειδή ο πόλεμος δεν άρχισε προχθές. Η βία και η αιματοχυσία δεν άρχισαν προχθές, είναι δεκαετίες που ρέει το αίμα στη Μέση Ανατολή, είναι δεκαετίες που υπάρχει κατοχή.  Ως μία χώρα που έχουμε υποστεί κατοχή και εποικισμό, βρίσκουμε τη ρίζα του προβλήματος που είναι η κατοχή και ο εποικισμός. Και η Κυπριακή Δημοκρατία και όλα τα κυπριακά κόμματα μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον ήμασταν πάντα ξεκάθαροι ότι όταν συζητάμε το Μεσανατολικό πάντα φτάναμε στη ρίζα, να τερματιστεί η κατοχή και ο εποικισμός του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη».

Οι αναφορές του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ προκάλεσαν την αντίδραση της Κατερίνας Χριστοφίδου, η οποία τον ρώτησε εάν δικαιολογεί τις φρικαλεότητες της Χαμάς. Τότε ο Γιώργος Κουκουμάς τη ρώτησε εάν αυτό έχει καταλάβει από τα λεγόμενά του. Στη συνέχεια η  Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ συνέκρινε την ανακοίνωση του Ερντογάν και του ΑΚΕΛ, κατηγορώντας το κόμμα της αριστεράς για ποντιοπιλατική στάση. Ακολούθως, της απάντησε ότι «ήμουν ξεκάθαρος, αυτό που πάτε να κάνετε είναι να δικαιολογήσετε μια κατοχική δύναμη. «Εσείς δικαιολογείτε τις σφαγές αμάχων», απάντησε η Κατερίνα Χριστοφίδου.

Δείτε το βίντεο:  

Διαβάστε επίσης: LIVE/Ισραήλ: Διατάχθηκε ο ολικός αποκλεισμός της Γάζας - Ανησυχία για ομήρους

Keywords
Τυχαία Θέματα