Ρωσία/Πεσκόφ: «Υψηλός κίνδυνος» εισόδου τρίτων στον πόλεμο του Ισραήλ

Η Ρωσία λέει ότι υπάρχει «υψηλός κίνδυνος» να μπει τρίτο μέρος στις συνεχιζόμενες μάχες μετά από ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι μεταφέρει πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα πιο κοντά στο Ισραήλ.

«Ο κίνδυνος εμπλοκής τρίτων δυνάμεων σε αυτή τη σύγκρουση είναι υψηλός. Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε τρόπους το συντομότερο δυνατό για να προχωρήσουμε προς κάποιο είδος διαδικασίας διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η

Μόσχα παρακολουθεί τι συμβαίνει γύρω από το Ισραήλ και στη Μέση Ανατολή με «μεγάλη ανησυχία», είπε ο Πεσκόφ, προειδοποιώντας ότι η τρέχουσα κατάσταση έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί.

Το πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δεν περιλαμβάνει επί του παρόντος επαφές με τις ηγεσίες στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, αλλά τέτοιες επαφές μπορούν να συμφωνηθούν γρήγορα εάν χρειαστεί, πρόσθεσε.

Ο Πεσκόφ είπε περαιτέρω ότι η ρωσική πρεσβεία στο Ισραήλ δεν έχει ακόμη πληροφορίες για πολίτες που τραυματίστηκαν στη χώρα και ότι η πρεσβεία εργάζεται για να διευκρινίσει λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

Πρόσθεσε ότι διπλωμάτες βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις παλαιστινιακές αρχές σχετικά με Ρώσους πολίτες που ζουν στα παλαιστινιακά εδάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα