Σειρά καταγγελιών με ονόματα από τον Δήμαρχο Πάφου

Σε σειρά δημόσιων καταγγελιών με πρόσωπα και ενέργειες, προχώρησε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα», ο κ. Φαίδωνος επανέλαβε την άποψή του ότι «το απόστημα έσπασε», επιμένοντας στην θέση του σχετικά με την ενοχή των συλληφθέντων.

Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε την άποψη ότι έπεται σοβαρή συνέχεια με το θέμα του αποχετευτικού Λάρνακας, για το οποίο διαπιστώνονται «τρομερές περιουσιακές μεταβολές συγκεκριμένων αξιωματούχων».

Στη συνέχεια, κάλεσε δημόσια τον Έφορο Εσωτερικών Προσόδων να ελέγξει τους, αρκετούς όπως είπε, φακέλους

που έχει στα χέρια του, σύμφωνα με τους οποίους «για ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους που βρέθηκαν σε θέσεις κλειδιά και έπαιρναν αποφάσεις, είτε στην Πολεοδομία, είτε αλλού, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη μεταβολή των περιουσιακών τους στοιχείων, πράγμα που δεν δικαιολογείται ούτε από τον μισθό τους, ούτε από οποιαδήποτε άλλη φανερή και νόμιμη δραστηριότητα».

Ο κ. Φαίδωνος, προχώρησε σε καταγγελία για συγκάλυψη του κράτους απέναντι «σε όσους έκλεβαν», καθώς, όπως υπογράμμισε, ο κρατικός μηχανισμός έχει όλα τα μέσα «όταν θέλει» να ελέγξει διαδρομές χρημάτων και μεταβολές περιουσιών.

Ερωτηθείς σχετικά με προηγούμενη αναφορά του σε στημένα κυκλώματα με δικηγόρους, ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι υπάρχουν δύο δικηγόροι εκτός Πάφου, οι οποίοι εμπλέκονται σε συμβουλές και καθοδηγήσεις, τις οποίες αν κάποιος αναλύσει, «θα δει πόσο καλοστημένο ήταν το παιχνίδι, ενώ στην περίπτωση της Λάρνακας φαίνονται και διαδρομές προς συγκεκριμένο οικονομικό παράδεισο στον οποίο είχαν στημένες εταιρίες προκειμένου να στέλνουν χρήματ», ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο υπάρχει και στη Λευκωσία.

Επιπλέον, κατήγγειλε μεθοδεύσεις προκειμένου να μην προλάβει να ψηφιστεί ο νόμος περί δημοσίων συμβάσεων από την παρούσα Βουλή. Όπως πρόσθεσε, ο συγκεκριμένος νόμος «προνοεί για ένα κεντρικό σύστημα μαυροπινακισμού των εταιριών οι οποίες έδωσαν μίζες είτε στο ΣΑΠΑ, είτε αλλού, και αυτό γίνεται διότι τέλος Απριλίου τελεσιδικεί η υπόθεση ΣΑΠΑ και άρα οι εταιρίες που έδωσαν μαρτυρία για χρηματισμό, όπως είναι η εταιρία Μedcon και ο κ. Χειμαρίδης, οι αδελφοί Ιακώβου κ.α».

Προκειμένου να στοιχειοθετήσει τα λεγόμενά του, ο κ. Φαίδωνος ανέφερε ότι «αυτά είναι γραμμένα σε δημόσιες διαδικασίες ενώπιον δικαστηρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα