Σε υπόγεια καταφύγια μονάδες του αμερικανικού στρατού λόγω κορωνοϊού (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «Βόρεια Διοίκηση» των Η.Π.Α. έχει αποστείλει ειδικές στρατιωτικές ομάδες βαθιά σε υπόγεια, περιμένοντας την πανδημία του κορωνοϊού..

Ο Γενικός Διευθυντής της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Terrence O'Shaughnessy, είναι ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των Η.Π.Α., καθώς και της Βρετανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας - μια κοινής αμερικανοκαναδικής επιχείρησης που παρακολουθεί τον εναέριο χώρο πάνω από την Βόρεια Αμερική για πυραύλους και αερομεταφερόμενες απειλές. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο O'Shaughnessy δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μερικές από τις ομάδες παρακολούθησης

θα μετακινηθούν από το σύνηθες κέντρο διοίκησής τους στη Peterson Air Force Base στο Κολοράντο σε μια σειρά σκληροπυρηνικών υπόγειων δεξαμενών. Κοινοποίησε και σχετικό βίντεο, απαντώντας σε ερωτήσεις



Μία από αυτές τις εγκαταστάσεις είναι το συγκρότημα bunker Cheyenne Mountain, ένας τοίχος από σήραγγες που βρίσκεται  κάτω από 610 μ. γρανίτη και είναι σφραγισμένος πίσω από τις πόρτες που είχαν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε μια πυρηνική έκρηξη των 30  μεγατόνων.

Όπως σημειώνει το RT, εγκαταστάσεις όπως το Cheyenne Mountain αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης για να επιβιώσουν την «ημέρα της κρίσης» . Σε περίπτωση υπαρξιακής απειλής για τις ΗΠΑ, μια πυρηνική επίθεση, για παράδειγμα, ο πρόεδρος και οι υπάλληλοί του, καθώς και ένα σώμα πολιτικών, στρατιωτικών και πολιτικών ηγετών, θα μεταφερθούν αμέσως σε τέσσερις ασφαλείς εγκαταστάσεις για να διευθύνουν την χώρα από βαθιά υπόγεια . Αυτές οι εγκαταστάσεις είναι το Cheyenne Mountain, το Προεδρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης κάτω από τον Λευκό Οίκο, το Raven Rock Mountain Complex στην Πενσυλβάνια και το Κέντρο Επείγουσας Χειμερινής Εγκατάστασης στη Πενσυλβανία.

Ενώ η συνεχιζόμενη κρίση του κορωνοϊού δεν προκάλεσε μαζική έξοδο από την Ουάσινγκτον, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχει ωθήσει τους στρατιωτικούς ηγέτες να λάβουν μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι παραμένουν έτοιμοι για μάχη. «Αφού παραδέχτηκε ότι η ετοιμότητα των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων θα μπορούσε να επηρεαστεί από την πανδημία, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαεκ Έσπερ  δήλωσε την Πέμπτη ότι το Πεντάγωνο θα σταματούσε να δημοσιεύει ακριβείς λεπτομέρειες των υποθέσεων Covid-19 στις τάξεις του, για να αποφύγει να αποκαλύψει αδυναμίες στους αντιπάλους της Αμερικής».

«Με την εμβάθυνση της κρίσης, ο αμερικανικός στρατός φαίνεται να υιοθετεί μια προσέγγιση «όλα τα χέρια στο τραπέζι», τόσο στο έδαφος όσο και κάτω από το έδαφος. «Αν και ο Αμερικανός στρατός απαγορεύεται να ασκεί καθήκοντα επιβολής του νόμου σε αμερικανικό έδαφος, ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή εκτελεστικό διάταγμα, επιτρέποντας την επιστράτευση μέχρι ενός εκατομμυρίου  εφέδρων  και συνταξιούχων στρατού, ναυτικού, Πολεμικού Ναυτικού και Ακτοφυλακής.

Αυτές οι εφεδρικές δυνάμεις θα μπορούσαν να κληθούν να βοηθήσουν τις πολιτικές αρχές να ανταποκριθούν στην πανδημία, όπως κάνουν τα σχεδόν 10.000 στρατεύματα του Αμερικανικού Στρατού. Το Σάββατο, ο Έσπερ ανακοίνωσε έναν τροποποιημένο νόμο που θα παρέχει ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε κράτη που επιθυμούν να αναπτύξουν περισσότερα από αυτά τα στρατεύματα.

Επιπλέον, έχουν σταλεί δύο νοσοκομειακά πλοία για να βοηθήσουν στην θεραπεία ασθενών στην Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες».

Keywords
Τυχαία Θέματα