Σε τέσσερις νέες ταυτοποιήσεις προχώρησε η ΔΕΑ

Τέσσερις δεκαετίες αναζητήσεων και αγωνίας μέχρι τον επαναπατρισμό στην Ελλάδα των οστών αγνοουμένων και πεσόντων της ΕΛΔΥΚ, που ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους. Νέστορας Νέστορος μας ανέφερε ότι τα οστά βρέθηκαν διασκορπισμένα στην περιοχή κοντά στο κατεχόμενο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου,

στη Λευκωσία. Ο κ.Νέστορος ανέφερε ότι αποστολή της ΔΕΑ με επικεφαλής τον ιδιο στην Αθήνα, για ενημέρωση των συγγενών.

Αποτελεί για μας μεγάλη εξέλιξη είπε ο κ.Νέστορος η ταυτοποίηση των οστών των Ελλαδιτών ηρώων, επειδή εκτός από την ιστορική σημασία της υπόθεσης υπάρχει και η ηθική υποχρέωση του κυπριακού κράτους για ενημέρωση των συγγενών τους.

Σε μιά άλλη εξέλιξη, η Τουρκία ζητεί πρόσβαση σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, επικαλούμενη πληροφορίες ότι σ' αυτά βρίσκονται οστά Τούρκων στρατιωτών.Eγείρει το θέμα για στρατιωτικές περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Εθνικής Φρουράς στην Αθαλάσσα, και ζητεί να γίνουν έρευνες για αγνοουμένους,επικαλούμενη το επιχείρημα ότι παρόμοιο αίτημα έχει υποβληθεί και από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα