Σε πλήρη ετοιμότητα Κορκ Σίτι και Λεβάτια (πληροφορίες)

Αν η ΑΕΚ περάσει στον δεύτερο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (αν αποκλείσει την αδύναμη Λίνκολν), θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Κορκ Σίτι-Λεβάτια Ταλίν.

Η «γνώριμη» Κορκ που πάει τρένο
Αν και από τις πλέον παραδοσιακές ομάδες της Ιρλανδίας, η Κορκ έχει πάρει δύο μόλις πρωταθλήματα. Το τελευταίο ήταν το 2005 και εκείνη τη χρονιά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα για το Τσάμπιονς Λιγκ και τον απέκλεισε με 2-1 και 1-1. Ήταν σαφώς έκπληξη. Έκανε καλή πορεία στο περσινό Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας τη Λίλφιλντ στον

ιρλανδικό… εμφύλιο και μετά τη Χάκεν Σουηδίας. Αποκλείστηκε από την Γκενκ με δύο στενές ήττες, 1-0 και 2-1. Αν κρίνουμε από αυτά και φυσικά την εξαιρετική πορεία της άλλης ιρλανδικής ομάδας, της Ντάνταλκ, στην Ευρώπη, η Κορκ θέλει προσοχή. Άλλωστε κάνει περίπατο στο τρέχον πρωτάθλημα, έχοντας διαφορά 22 βαθμών από τη 2η, μετά από 18 αγώνες. Ο απολογισμός της, 17 νίκες και 1 ισοπαλία. Το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Ντέρι.
Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και με αφοσιωμένο κοινό, αφού μαζεύει κατά μέσο όρο 4,5 χιλιάδες οπαδούς στα εντός έδρας ματς της, την ώρα που ο μέσος όρος στο πρωτάθλημα Ιρλανδίας είναι 1500 θεατές.

Παραδοσιακή δύναμη της Εσθονίας

Όταν λέμε εσθονικό ποδόσφαιρο, εννοούμε Τάλιν και τις δύο ομάδες Φλόρα και Λεβάντια. Η 2η έχει εννιά πρωταθλήματα (ένα λιγότερο) και 8 κύπελλα. Στην περσινή περίοδο, η πιθανή αντίπαλος της ΑΕΚ, τερμάτισε 2η, ενώ στην τρέχουσα ακολουθεί κατά πόδας τη μεγάλη αντίπαλο της, με διαφορά 2 βαθμών. Έχει μετά από 16 αγώνες 13 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Όπως και η Κορκ είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα.

Η Λεβάντια διαθέτει και ξένους ποδοσφαιριστές. Τρεις Ρώσους, τρεις Αφρικανούς και έναν Κροάτη. Το στάδιο της έχει χωρητικότητα 5000 θέσεις και μαζεύει περίπου 3 με 3,5 χιλιάδες οπαδούς αγά αγώνα.

Πέρσι στο Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε αρχικά την HB Φαρόε και στη συνέχεια έμεινε εκτός από τη Σλάβια Πράγας (που πήρε φέτος το πρωτάθλημα Τσεχίας), λόγω του εκτός έδρας γκολ. Κέρδισε 3-1 στο Ταλίν και έχασε 2-0 στην Τσεχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα