Σε εσωτερικά θέματα αναλώνεται σήμερα ο τ/κ Τύπος

Η υπέργεια διάβαση πεζών στο Κιόνελι, που σταμάτησε πριν καν ξεκινήσει, οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες, ο απόηχος των τελευταίων γεγονότων στις διαπραγματεύσεις από τη ματιά των πολιτών, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα.

Αναφορά γίνεται, επίσης, στις αποβάθρες ξενοδοχείων και τις αλλοιώσεις σε παραλίες στην Κερύνεια, τον θάνατο ενός 12χρονου λόγω καρκίνου κ.α.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Φάε μάνα μου φάε”, αναφέρεται στην περίπτωση δύο ξενοδοχείων τουρκικής ιδιοκτησίας, στην Κερύνεια, που έχουν κάνει αποβάθρες μέσα στη θάλασσα και γράφει ότι “δεν έχουν κλέψει μόνο

τις πεδιάδες και τα βουνά, αλλά και τις θάλασσές μας”. Δημοσιεύει και σχετικές φωτογραφίες από τα ξενοδοχεία Ροκς και Μέριτ στην Κερύνεια. Αλλού αναφέρει ότι η κατασκευή υπέργειας γέφυρας πεζών στην περιοχή του Κιόνελι, από τον “δήμο”, σταμάτησε από το “τμήμα οδικών έργων”.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Προς μεταρρύθμιση στις τηλεπικοινωνίες”, αναφέρεται στις δηλώσεις του αρμόδιου “υπουργού” για την κάθοδο τρίτου παροχέα GSM και την ταχύτητα 4,5 G. Αλλού γράφει ότι πρώτα δόθηκε η άδεια και μετά ακυρώθηκε για την κατασκευή της υπέργειας γέφυρας πεζών στην περιοχή του Κιόνελι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δήλωση Μπουρτζιού προς την ε/κ πλευρά να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Με τη βία της αστυνομίας”, δημοσιεύει φωτογραφία από τη σκηνή που “αστυνομικοί” σταμάτησαν τα έργα για την κατασκευή της γέφυρας πεζών που άρχισε χθες ο “δήμος” Κιόνελι. Αλλού γράφει ότι οι ισορροπίες άλλαξαν στη Συρία και η Αλ Μπαμπ πέρασε στον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και του ανεξάρτητου συριακού στρατού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Cyprus Weekly και στη Χαβαντίς για τα τελευταία γεγονότα στις συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Έτσι στην ΤΔΒΚ!”, γράφει ότι ο “δήμος” Κιόνελι, με δικά του κονδύλια 3 εκ ΤΛ (750.000 ευρώ), προχώρησε στην κατασκευή της υπέργειας διάβασης πεζών, την κατασκευή της οποίας, όμως, σταμάτησε το “τμήμα δημοσίων έργων”, με την εφημερίδα να προσθέτει ότι η αντιπαράθεση δύο “κρατικών” θεσμών έχει προκαλέσει έκπληξη. Αλλού αναφέρει ότι έρχεται τρίτος παροχέας κινητής τηλεφωνίας στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο 12χρονος γιος του γενικού διευθυντή της τράπεζας αναπτύξεως, Ερτζιάν Ιμπραχίμογλου, Τζιάν.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Να γιορτάσουμε, όχι την Ένωση, αλλά την επανένωση”, αναφέρεται σε σχόλια Ε/κ πολιτών για την απόφαση της Βουλής και τις μετέπειτα εξελίξεις, με τους οποίους μίλησαν στην οδό Λήδρας δημοσιογράφοι της εφημερίδας. Αλλού αναφέρει ότι τον Ακιντζί στηρίζει η δεξιά, ενώ η αριστερά τον καλεί σε διαπραγματεύσεις και δημοσιεύει δηλώσεις στην εφημερίδα Τ/κ πολιτικών και εκπροσώπων ΜΚΟ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μικρός Τζιαν Ιμπραχίμογλου “έκλεισε τα μάτια του” χθες το πρωί, μετά από μακρά θεραπεία ενάντια στον καρκίνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα