Σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας – Πλήρωσε κάθοδο εκτελεστών

Σε διαθεσιμότητα είναι από την Παρασκευή 5 Μαΐου ο δεσμοφύλακας ο οποίος σύμφωνα και με το πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα για την διαφθορά το οποίο δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, έχει εμπλοκή στην κάθοδο Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο.

Ήδη η Διεύθυνση των Φυλακών σύμφωνα με την Δ/ντρια Άννα Αριστοτέλους προέβη στις δέουσες ενέργειες αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος.

Σε σχετικές της δηλώσεις ανέφερε ότι ήδη έχει οριστεί ερευνών λειτουργός

προκειμένου να δει το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων από τον δεσμοφύλακα ο οποίος είναι στις Κεντρικές Φυλακές από το 2008.

Το πόρισμα, αναφέρει για τον δεσμοφύλακα τα εξής:

Σύμφωνα με ληφθείσα μαρτυρία, στις 21.3.2016 είχε αποσταλεί από την Κύπρο μέσω της εταιρείας Western Union, σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκε στον Σέρβο φερόμενο ως οργανωτή δολοφονιών, το ποσό ων €1,000 με εντολή του Μ. Χριστοδούλου, άλλως Μπένυ, ο οποίος καταδικάστηκε πρόσφατα σε ποινές ισόβιας κάθειρξης για τον τετραπλό φόνο. Τ

ο ποσό εκείνο στάλθηκε με την προσωπική συμμετοχή του δεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών. Μαρτυρία καταδεικνύει ότι το ποσό εκείνο στάλθηκε προς αντιμετώπιση εξόδων του Σέρβου οργανωτή, ο οποίος θα ερχόταν στην Κύπρο για τη δολοφονία κάποιων προσώπων, όχι σχετιζόμενου με τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα.

Ελλείψει μαρτυρίας που να καταδεικνύει ότι ο δεσμοφύλακας γνώριζε ότι η αποστολή χρημάτων, την οποία διενήργησε σχετιζόταν με σκοπούμενη διάπραξη δολοφονίας και επίσης ελλείψει μαρτυρίας ότι ο ίδιος είχε προσπορισθεί ή θα προσπορίζετο οποιοδήποτε χρηματικό ή άλλο όφελος για την πράξη του, δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν ποινικά αδικήματα εναντίον του.

Συστήνεται προς τον έντιμο Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, την αρμόδια αρχή, η διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων, μεταξύ άλλων, του αδικήματος του Άρθρου 60(2)(ε) σε συνδυασμό με το άρθρο 73(1)(β) του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου – Νόμος αρ. 1/90, ως προς τον τρόπο συμπεριφοράς του συγκεκριμένου δεσμοφύλακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα