Σε "οδικό χάρτη" προσδοκά ο Μουσταφά Ακιντζί

Την ανακοίνωση εντός «οδικού χάρτη» προσδοκά ο Μουσταφά Ακιντζί από την τριμερή διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έρχονται από το Κυβερνητικό επιτελείο του Προέδρου Αναστασιάδη, οι οποίες αποκλείουν το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ακιντζί προσδοκά ένα κείμενο με συγκεκριμένα σημεία, έτσι ώστε η όποια πρόοδος έχει σημειωθεί «να λάβει σάρκα και οστά και να υπάρξει απτό αποτέλεσμα», όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Ακιντζί, με το ενδεχόμενο του «οδικού χάρτη» συμφωνεί και ο Μπαν Κι-μουν.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει λύση εντός του 2016, ο κ. Ακιντζί τόνισε ότι οι κίνδυνοι που απορρέουν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι πολλοί.

Αφ' ενός, όπως είπε, ο νέος ΓΓ του ΟΗΕ θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να ενημερωθεί από την αρχή για την κατάσταση στο Κυπριακό, αφετέρου οι ΗΠΑ θα έχουν εκλέξει νέα Κυβέρνηση, με τα νέα σχέδιά της για το Κυπριακό να είναι άγνωστα προς το παρόν.

Τόνισε δε, ότι οι υδρογονάνθρακες αποτελούν «εστία διαμάχης» με νέες εντάσεις να ελλοχεύουν από το ενδεχόμενο νέων εξορύξεων πριν τη λύση, ενώ αναφέρθηκε και στις εκλογές στην Τουρκία το 2018, τονίζοντας ότι αυτές θα φέρουν μια νέα καθυστέρηση στη λύση του Κυπριακού.

Τέλος, αναφορικά με τις εγγυήσεις και την ασφάλεια, δήλωσε ότι οι προσπάθειες των εγγυητριών δυνάμεων είναι ειλικρινείς.

«Μέχρι σήμερα μοιραστήκαμε αιματοχυσία και θλίψη και είναι η στιγμή να μοιραστούμε ευημερία, πλούτο κι ένα ειρηνικό περιβάλλον», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα