Χριστοδουλίδης: Ούτε διαιτησία, ούτε χρονοδιάγραμμα

Η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ την Κυριακή μετά την τριμερή διάσκεψη στη Νέα Υόρκη δεν θα προνοεί ούτε διαιτησία, ούτε χρονοδιαγράμματα όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι οι θέσεις αυτές είναι ξεκάθαρες, ενώ αύριο αναμένεται να γίνει μια συζήτηση για το πώς έχουν τα πράγματα στο

τραπέζι των συνομιλιών και το πώς μπορεί να προχωρήσει η «κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία» ώστε μετά από μια εντατικοποιημένη διαδικασία, να βρεθούν τρόποι για περαιτέρω συγκλίσεις και στα έξι κεφάλαια του Κυπριακού.

Αναφορικά με το ρεπορτάζ στον τ/κ Τύπο για το θέμα των εγγυήσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι το μόνο που υπάρχει είναι η πολύ λεπτομερής πρόταση του ΠτΔ που βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών, για την οποία έχουν ενημερωθεί και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και η ΕΕ. «Η θέση μας, η οποία είναι γνωστή, είναι ότι για τη λύση του Κυπριακού δεν μπορούν να υπάρχουν εγγυήσεις από τρίτες χώρες ή στρατιωτικές δυνάμεις από οποιαδήποτε ξένη χώρα. Η πρόταση του ΠτΔ προσφέρει όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες για το σύνολο του κυπριακού λαού» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα