Σε 30 πυρκαγιές ανταποκρίθηκε Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σε 30 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση, ανταποκρίθηκε από τις 6 το πρωί της 13ης Οκτωβρίου μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ώρα 12:07 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σε περιοχή του χωριού Ύψωνας, στον δρόμο προς Τραχώνι στη Λεμεσό.

Ανταποκρίθηκε πυροσβεστικό όχημα από το Σταθμό Αγίου Ιωάννη και με την άφιξη διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά ήταν σε μεγάλο σωρό από παλιά ελαστικά. Λόγω των ισχυρών ανέμων η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις

και βρισκόταν για αρκετή ώρα εκτός ελέγχου. Τελικά τέθηκε υπό πλήρη γύρω στις 14:40 αφού έκαψε 8 δεκάρια από ξηρά χόρτα και σωρούς από παλιά ελαστικά και σκουπίδια.

Για την κατάσβεση της εργάστηκε προσωπικό και τρία πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεμεσού και δύο των Βρετανικών βάσεων. Η πυρκαγιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά λόγω της έγκαιρης επέμβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν κινδύνευσε άλλη περιουσία.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από τις Αρχές των Βρετανικών Βάσεων.

Στις 17:38 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Ερμοκλέους στον Στρόβολο . Ανταποκρίθηκαν δύο ουροσβεστικά οχήματα και Υδραυλική Πλατφόρμα από το Σταθμό Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή». Η ώρα 18:11 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κουζίνα διαμερίσματος στον 3 όροφο επταώροφης πολυκατοικίας προκάλεσε ζημιά στον εξοπλισμό της κουζίνας, ενώ ένα κοριτσάκι επτά ετών διακομίστηκε προληπτικά σε ιδιώτη γιατρό από την μητέρα του μετά από εισπνοή μικρής ποσότητας καπνού.

Έγινε χρήση αναπνευστικών συσκευών και η πολυκατοικία εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από λανθασμένη χρήση φούρνου μικροκυμάτων.

Επίσης, στις 17:38 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε οικία στην οδό Μανιακού στον συνοικισμό Μονοβόλικου στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Μονοβόλικου και η ώρα 22:53 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη σοφίτα διώροφης οικίας στην οδό Μανιακού στον συνοικισμό Μονοβόλικου.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το περιεχόμενο της σοφίτας (1 μικρό μπόιλερ – 2 στρώματα και άλλα μικρά αντικείμενα). Η πυρκαγιά προκλήθηκε από υπερθέρμανση ρευμετολήπτη μικρού βραστήρα νερού.

Εξάλλου, στις 24:07 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε όχημα στην οδό Ανδρέα Αβραμίδη στο Στρόβολο Λευκωσίας.

Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Σταθμό Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Τταντή» και στις 01:38 τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε όχημα μάρκας BMW X3 με αρ. εγγρ. KMQ 660 το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε γκαράζ διώροφης κατοικίας στην οδό Ανδρέα Αβραμίδη στο Στρόβολο.

Από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν και άλλα δύο οχήματα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται με την πιθανότητα του εμπρησμού να μην έχει αποκλειστεί.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα