Σ.Δ.Κ: Απογοήτευση για την απόφαση της ΚΟΠ

Ο Σ.Δ.Κ εκφράζει την απογοήτευση του για την απόφαση της ΚΟΠ για να ορίσει ξένο διαιτητή για να σφυρίξει τον μεγάλο τελικό κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ.

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου επιθυμεί να εκφράσει και δημόσια την απογοήτευση του και

την απαρέσκεια του σχετικά με την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, να χρησιμοποιήσει και πάλι ξένους Διαιτητές για τον αυριανό αγώνα τελικού κυπέλου, μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Είχαμε ενημερώσει τους αξιωματούχους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την έντονη αντίδραση μας σε μια τέτοια ενέργεια την οποία θεωρούμε απόλυτα λανθασμένη.
Φαίνεται ότι κάποιοι στην Ομοσπονδία δεν μπορούν να αντιληφθούν τις έννοιες και τις υποσχέσεις για στήριξη και βοήθεια της Κυπριακής Διαιτησίας διότι δεν είναι δυνατόν από την μια να διαλαλούν ότι στηρίζουν την Κυπριακή Διαιτησία και ότι θα την βοηθήσουν να ξεπεράσει τα οποιαδήποτε προβλήματα της, διαθέτοντας μάλιστα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για μισθοδοσίες ειδικών και την ίδια στιγμή να παίρνονται αποφάσεις που μειώνουν την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια των Διαιτητών, επαυξάνοντας επικίνδυνα την προκατάληψη. Διερωτόμαστε εάν η περσινή Διαιτησία στον τελικό Κυπέλλου από Κύπριο διαιτητή δημιούργησε τα οποιανδήποτε προβλήματα ούτως ώστε να παρθεί η απόφαση για την κάθοδο ξένων Διαιτητών για τον φετινό τελικό Κυπέλλου.
Αντικειμενικά κρίνοντας το επίπεδο των Διαιτητών μας στην παρούσα αγωνιστική περίοδο, όπου όλοι κρίνουν ότι ήταν το δυσκολότερο και συναρπαστικότερο Πρωτάθλημα των τελευταίων 15 χρόνων με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας, ήταν ιδιαίτερα καλό με τα λάθη μας τα οποία ποτέ δεν έχουμε κρύψει και ως εκ τούτου αναμέναμε από την Ομοσπονδία περισσότερη κατανόηση και επιβράβευση της όλης αυτής προσπάθειας. Αντί αυτού, η όλη ενέργεια για ορισμό ξένων Διαιτητών στο αυριανό τελικό Κυπέλλου αποτελεί χωρίς αφορμή την τιμωρία του Κύπριου Διαιτητή στην ολότητά του.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα