Κυβέρνηση: Μονόδρομος η αναφορά για ωράριο των καταστημάτων

Η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα δεν άφηνε κανένα άλλο περιθώριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά την αναφορά του νόμου για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο Ανώτατο Δικαστήριο, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος σε επικρίσεις κομμάτων σε σχέση με το θέμα του ωραρίου καταστημάτων, είπε ότι «για άλλη μία φορά διαπιστώνουμε πως επιδιώκεται με αφορμή καθ’ όλα νόμιμες και αιτιολογημένες ενέργειες του Προέδρου και της Κυβέρνησης, να δημιουργηθεί σκηνικό αντιπαράθεσης».

Ξεκαθάρισε

ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των κομμάτων και της Βουλής, πάνω απ’ όλα όμως οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα και να εργάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Υπενθύμισε παράλληλα σε αυτούς που επικρίνουν σήμερα πως «τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή επιβεβαιώνουν την εκτίμηση της Κυβέρνησης πως οι αποφάσεις της στο συγκεκριμένο τομέα, οδήγησαν σε δύο απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα: Πρώτο, διορθώθηκαν οι στρεβλώσεις που δημιούργησαν οι αποφάσεις του παρελθόντος και δεύτερο, υπήρξαν θετικές επιπτώσεις τόσο στους εργαζόμενους όσο και, γενικότερα, στην οικονομία του τόπου μέσω της αναζωογόνησης του λιανικού εμπορίου».

Πρόσθεσε πως το επιπλέον στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι το γεγονός πως οι καταναλωτές έχουν δείξει την ικανοποίηση τους με τις εισηγήσεις της Κυβέρνησης, γεγονός που είχε επίπτωση και στην οικονομία του κλάδου.

Ο Πρόεδρος δεν θα εμπλακεί στην αντιπαράθεση στη Γενική Εισαγγελία
Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τα τελευταία τεκταινόμενα στη Νομική Υπηρεσία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι « ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί σε θέματα που αφορούν τις ενέργειες που κάνουν τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ή ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος να αποφασίσει είναι το Ανώτατο Δικαστικό Σώμα».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα