Σχεδόν… ψηφοδέλτιο

Κατέθεσαν χθες δήλωση ενδιαφέροντος τα μέλη του ΔΗΣΥ, που διεκδικούν θέση υποψηφίου
Εκλογικές διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν στη Λευκωσία και τη Λάρνακα, ενώ σε Λεμεσό και Πάφο θα αποφασίσει το Πολιτικό Γραφείο, καθώς οι ενδιαφερόμενοι ξεπερνούν τις διαθέσιμες θέσεις μόνο κατά ένα άτομο

Εκλογικές διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν, τελικά, σε δύο επαρχίες, ώστε να οριστικοποιηθούν οι υποψήφιοι που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

Πρόκειται για τη Λευκωσία και τη Λάρνακα, στις οποίες ο αριθμός των ενδιαφερομένων ξεπερνά κατά πολύ των αριθμό των διαθέσιμων θέσεων και, ως εκ τούτου, τον τελικό λόγο θα έχουν οι επαρχιακές εκλογικές συνελεύσεις, οι οποίες θα γίνουν στις 3 Απριλίου.

Σε άλλες δύο επαρχίες, τη Λεμεσό και την Πάφο, οι υποψήφιοι είναι επίσης περισσότεροι από τις διαθέσιμες θέσεις, αλλά μόνο κατά ένα άτομο και, ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να αποφευχθεί η εκλογική διαδικασία και να πάρει την απόφαση για το ποιος θα μείνει εκτός το Πολιτικό Γραφείο της παράταξης. Μετά το τέλος της χθεσινής διαδικασίας, το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ είναι ολοκληρωμένο μόνο στις επαρχίες Αμμοχώστου και Κερύνειας. Η επίσημη ανακοίνωση των αριστίνδην και συνεργαζόμενων υποψηφίων, θα γίνει σήμερα.

Επαρχία Λευκωσίας
Στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, οι διαθέσιμες θέσεις είναι 20. Τρεις θα καταλήξουν σε αριστίνδην υποψηφίους και μια σε συνεργαζόμενο. Ως εκ τούτου για τα μέλη του κόμματος είναι διαθέσιμες 16 θέσεις. Με βάση τις πρόνοιες του Καταστατικού, για απευθείας συμπερίληψη της ανώτατης ηγεσίας και ποσόστωση για τις γυναίκες, στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, η Αντιπρόεδρος Στέλλα Κυριακίδου και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νίκος Τορναρίτης. Θέση εξασφάλισαν επίσης η βουλευτής και νομικός Μαρία Κυριακού, η Πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ και πολιτικός επιστήμονας Ξένια Κωνσταντίνου, η κλινική διαιτολόγος Ελίζα Μαρκίδου και η οικονομολόγος και μέλος του Π.Γ. Σάβια Ορφανίδου.

Τις εναπομείνασες εννέα θέσεις, συνεπώς, στην επαρχιακή εκλογική συνέλευση, θα διεκδικήσουν οι ακόλουθοι 12 ενδιαφερόμενοι: Κυριάκος Αναστασιάδης, εκπαιδευτικός, Δημήτρης Μ. Δημητρίου, ηλεκτρολόγος μηχανικός, Πρόεδρος ΟΝΕ, Γιάννης Κληρίδης, δικηγόρος, πολιτικός επιστήμονας, δημοτικός σύμβουλος, Ρίκκος Μαππουρίδης, βουλευτής, Νίκος Νουρής, βουλευτής, φαρμακοποιός, Χρίστος Πάλλης, ηλεκτρολόγος μηχανικός, μέλος Π.Γ., Ανδρέας Πιτσιλλίδης, θεολόγος, πρώην ευρωβουλευτής, Πρόδρομος Προδρόμου, βουλευτής, Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΣΥ, Χρίστος Ρότσας, εγκεκριμένος ελεγκτής, πρώην βουλευτής, Μιχάλης Σοφοκλέους, εκτελεστικός διευθυντής Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης, Κυριάκος Τσολάκης, αρχιτέκτονας, επιχειρηματίας και Χρύσανθος Φάκας, αστροφυσικός, πολιτικός μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος.

Επαρχία Λεμεσού
Στην επαρχία Λεμεσού, που έχει 12 θέσεις, θα υπάρξουν δύο αριστίνδην υποψήφιοι. Βάσει των προνοιών, θέση στο ψηφοδέλτιο εξασφάλισαν η δημοσιογράφος Ελίτα Μιχαηλίδου και η σύμβουλος της Κυβέρνησης για θέματα Μέσης Ανατολής, Ελένη Σταύρου. Το Π.Γ. θα αποφασίσει τους υπόλοιπους οκτώ υποψηφίους, ανάμεσα στα ακόλουθα εννέα πρόσωπα: Μιχάλης Βασιλείου, πολιτικός επιστήμονας, δημοτικός σύμβουλος, Ευθύμιος Δίπλαρος, βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, βουλευτής, μαθηματικός, Ονησίφορος Ιορδάνου, πανεπιστημιακός, οικονομολόγος, νομικός, Βαλεντίνος Ιωάννου, αρχιτέκτονας, μηχανικός-πολεοδόμος, Β. Οργανωτικός ΔΗΣΥ, Ανδρέας Κυπριανού, βουλευτής, πολιτικός μηχανικός, Ανδρέας Μιχαηλίδης, βουλευτής, Αντώνης Στυλιανού, καθηγητής νομικής, μέλος Γεωστρατηγικού Συμβουλίου και Νίκος Σύκας, Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ, δημοτικός σύμβουλος.

Επαρχία Αμμοχώστου
Στην Αμμόχωστο οι θέσεις είναι 11, εκ των οποίων δύο θα καταληφθούν από αριστίνδην υποψηφίους. Οι υπόλοιποι εννέα υποψήφιοι του ΔΗΣΥ στην περιφέρεια είναι: Γιώργος Γεωργίου, βουλευτής, Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ, Ανδρέας Δράκος, δημόσιος υπάλληλος, Γιώργος Κάρουλλας, εκπαιδευτικός, ακαδημαϊκός, Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, οικονομολόγος, Κώστας Κουμή, επικοινωνιολόγος, αντιπρόεδρος ΚΟΤ, Μαρία Παπαδοπούλου, πρέσβειρα ευ αγωνίζεσθαι ΚΟΑ 2015, Σωτήρης Σαμψών, βουλευτής, δικηγόρος, Ευγένιος Χαμπουλλάς, βουλευτής και Κυριάκος Χατζηγιάννης, βουλευτής.

Επαρχία Λάρνακας
Στην επαρχία Λάρνακας, οι θέσεις στο ψηφοδέλτιο είναι έξι. Δεν θα υπάρξει αριστίνδην υποψήφιος, ενώ με βάση τις πρόνοιες ποσόστωσης, θέση εξασφάλισε η πολιτική επιστήμονας Αννίτα Δημητρίου. Για τις υπόλοιπες πέντε θέσεις, στην εκλογική διαδικασία οδηγούνται οι ακόλουθοι δέκα υποψήφιοι: Γιώργος Βασιλείου, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Σ. Γιαννάκη, Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, βουλευτής, οπτικός, Χριστάκης Λιπέρη, επιχειρηματίας, Αριστοτέλης Μισός, βουλευτής, δικηγόρος, Πάνος Παναγή, επιχειρηματίας, κομμωτής, Ζαχαρίας Παπαζαχαρίου, πρώην γυμνασιάρχης, Χρίστος Παρασκευά, βοηθός διευθυντής ΑΗΚ, Γεώργιος Τάσου, βουλευτής και Γιαννάκης Φιλίππου, πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Λάρνακας.

Επαρχία Πάφου
Και στην εκλογική περιφέρεια Πάφου τον τελικό λόγο θα έχει το Π.Γ. Οι θέσεις είναι τέσσερεις, όσες και τα πρόσωπα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ωστόσο θα υπάρξει ένας αριστίνδην υποψήφιος. Ως εκ τούτου, οι υπόλοιπες τρεις θέσεις θα διεκδικηθούν από τους: Μάριο Ιωάννου, ελεύθερο επαγγελματία, Κώστα Κωνσταντίνου, βουλευτή, δικηγόρο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, αρχιτέκτονα, Επαρχιακό ΝΕΔΗΣΥ Πάφου και Παναγιώτη Παπακυριάκου, παθολόγο.

Επαρχία Κερύνειας
Κλειστό είναι το ψηφοδέλτιο στη μικρότερη επαρχία, αυτήν της Κερύνειας. Οι τρεις υποψήφιοι του ΔΗΣΥ είναι οι ακόλουθοι: Μαριέλλα Αριστείδου, επιχειρηματίας, δημοτικός σύμβουλος, Κλεάνθης Γεωργιάδης, δικηγόρος, αντιπρόεδρος ΚΟΑ και Μάριος Μαυρίδης, βουλευτής, ακαδημαϊκός.

Keywords
Τυχαία Θέματα