Σχεδόν ομόφωνη η έγκριση ΑΚΕΛ στην υποψηφιότητα Μαλά

Σχεδόν ομόφωνη ήταν η έγκριση του έκτακτου παγκύπριου συνεδρίου του ΑΚΕΛ στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Κεντρικής Επιτροπής εγκρίθηκε με 955 ψήφους υπέρ, 3 κατά και 5 λευκές ψήφους.

Ψήφισαν 963 αντιπρόσωποι.

Στην ομιλία του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος

Κυπριανού ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έπαιξε για ακόμα μια φορά με την ελπίδα του λαού για λύση και επανένωση, όσον αφορά στο Κυπριακό, για την εσωτερική διακυβέρνηση την ενέργεια είπε πως τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά και του ΔΗΣΥ θα μείνουν στην Ιστορία, ως η εποχή πρωτοφανών περιστατικών διαφθοράς, συνδιαλλαγής, νεποτισμού και αλαζονείας.

Επιπλέον, όσον αφορά στην υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά είπε πως «αυτή τη φορά μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε το λαϊκισμό και τη δημαγωγία αυτών που νομίζουν ότι ο τόπος είναι τσιφλίκι τους.

Με μήνυμά του στο twitter ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης κάνει λόγο για καθολική στήριξη στον Σταύρο Μαλά από το συνέδριο.

Καθολική, σχεδόν ομόφωνη στήριξη στον Μαλά από το συνέδριο τ ΑΚΕΛ. ΑΛΗΘΙΝΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΑ, ΔΥΝΑΤΑ προχωρούμε για την ΑΛΛΑΓΗ!! Για την ΚΥΠΡΟ...

— Yiorgos Loukaides (@GeorgeLoukaides) September 17, 2017

Σημειώνεται ότι στο συνέδριο παρευρέθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου ως παρατηρητής.

Εν τω μεταξύ αύριο αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της σύνθεσης του Επιτελείου του.

Αυτούσια η ομιλία του Άντρου Κυπριανού στο κλείσιμο του Συνεδρίου:

Γι’ ακόμα μια φορά δώσαμε δείγματα εσωκομματικής δημοκρατίας, που δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να συναντήσει σε άλλο πολιτικό κόμμα.

Συζητήσαμε διεξοδικά και εξαντλητικά. Είπαμε απόψεις, πήραμε αποφάσεις.

Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς. Να κάνουμε τις αποφάσεις μας σκληρή δουλειά και τη σκληρή δουλειά νικηφόρο αποτέλεσμα.

Υποστηρίζουμε την υποψηφιότητα ενός ανθρώπου με ακεραιότητα, εντιμότητα, ήθος και ικανότητες που αναγνωρίζονται ευρέως από την ίδια την κοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι και εσείς, όπως και εγώ, με όποιους μιλήσατε όλο αυτό το διάστημα και με κόσμο εκτός του Κινήματος, ακούσατε την ίδια κουβέντα «δεν έχουμε κάτι κακό να πούμε για τον Σταύρο Μαλά, δεν έχει τίποτε να τον βαραίνει, δεν έχει τίποτε εναντίον του».

Αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς. Ένας άνθρωπος νέος και καθαρός που μπορεί να εκφράσει τους περισσότερους, να συσπειρώσει τους καλύτερους, να ανταποκριθεί στα οράματα της πλειοψηφίας της κυπριακής κοινωνίας και να κερδίσει την εμπιστοσύνη της.

Τα διακυβεύματα και τα διλήμματα των επερχόμενων Προεδρικών Εκλογών είναι ιστορικά. Πρωτίστως σε ότι αφορά τη λύση στο κυπριακό. Τα πράγματα έχουν βαλτώσει. Χρειάζεται να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα για τη λύση. Λύση βασισμένη στις διαχρονικές αρχές τις οποίες έχουμε συμφωνήσει με τη διεθνή και την Τ/κυπριακή κοινότητα και γι’ αυτές τις αρχές αγωνιζόμαστε.

Έχει τεράστια σημασία να αξιοποιηθεί το τεράστιο κεφάλαιο της ενέργειας προς όφελος του κυπριακού λαού και να γίνει δίκαιη ανακατανομή του πλούτου. Να σταματήσει η διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας στην οποία μας έριξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού. Έχει τεράστια σημασία ο τόπος μας να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και επιτέλους να αντιμετωπίσει και να πατάξει τα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς τα οποία μας έχουν κατακλύσει κυριολεκτικά.

Όλα αυτά δεν μπορεί να τα κάνει ένας Πρόεδρος τον οποίο πλέον δεν πιστεύουν ούτε οι οπαδοί του όταν τους μιλά. Ένας πολιτικός της περασμένης γενιάς και κυρίως ξεπερασμένης νοοτροπίας, που τάζει εδώ και εκεί ρουσφέτια και βολέματα προκειμένου να τον ψηφίσουν. Που θυσίασε το Κυπριακό στο βωμό της επανεκλογής του. Που βύθισε τον τόπο στην οικονομική ανισότητα.

Όλα αυτά δεν μπορεί να τα κάνει ούτε μια υποψηφιότητα-παραλλαγή του κ. Αναστασιάδη. Ένα γνήσιο τέκνο του κατεστημένου, του οικονομικού, του τραπεζικού και όχι μόνο. Τι μπορεί να περιμένει ο τόπος από τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο; Λύση του Κυπριακού; Ποια λύση; Θα τους πάρει τουλάχιστον μια πενταετία να συμφωνήσουν μεταξύ τους, το ΔΗΚΟ η ΕΔΕΚ και η Αλληλεγγύη ποια λύση θέλουν. Και μετά τι; Θα σταυρώσουμε τα χέρια μας και θα περιμένουμε να αναγνωρίσει την ΑΟΖ μας η Τουρκία για να της προκαλέσουμε κόστος. Αυτή είναι η νέα στρατηγική του κ. Παπαδόπουλου. Και έπειτα, τι πρόκειται να κάνει στα της οικονομίας; Όσα ψήφισε μαζί με τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου μέσα στη Βουλή θα τα εφαρμόσει. Ό, τι άφησε, αν άφησε κάτι, όρθιο ο κ. Αναστασιάδης, θα το ισοπεδώσει ο κ. Παπαδόπουλος.

Για τον κ. Γιώργο Λιλλήκα, τι απομένει να πούμε; Οι πλείστοι σε αυτή την αίθουσα τον γνωρίζετε πολύ καλά. Οι πλείστοι από εσάς σε αυτή την αίθουσα γυρίσατε μαζί του από χωριό σε χωριό για τις εκλογές, για να εκλεγεί σε βουλευτικά αξιώματα. Ακόμα ένας που μας είπε το ευχαριστώ. Επί της ουσίας όμως, όσο επικίνδυνος για το Κυπριακό είναι ο κ. Παπαδόπουλος, άλλο τόσο είναι και ο Λιλλήκας. Πώς να εμπιστευτεί ο λαός στο προεδρικό αξίωμα έναν άνθρωπο που κοιμάται με μια θέση και ξυπνά με μια άλλη;

Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά είναι μονόδρομος για όσους θέλουν η Κύπρος να έχει μέλλον και προοπτική.

Έχουμε να δώσουμε μια μάχη δύσκολη. Μια μάχη ενάντια στις κάλπικες δεσμεύσεις, στα διάφορα ρουσφέτια, στη διαπλοκή, στην εξαγορά συνειδήσεων. Είναι φορές που κάποιοι υποψήφιοι δίνουν την εντύπωση ότι δεν θέλουν να κερδίσουν τις εκλογές, αλλά να τις αγοράσουν.

Δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολία ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι θα εξαντλήσουν και σε αυτές τις εκλογές τον αντι-ΑΚΕΛισμό τους. Ήδη μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Σταύρου ξεκίνησαν αρθρογράφοι να λένε «μα αυτόν τον στηρίζει το ΑΚΕΛ», μα τον στηρίζουν άλλοι «με αριστερές ρίζες». Είναι γι’ αυτούς προπατορικό αμάρτημα να είναι κάποιος αριστερός, να υπάρχει το ΑΚΕΛ, να στηρίζει έναν υποψήφιο. Είναι γι’ αυτούς προπατορικό αμάρτημα να υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για μια πατρίδα, ένα λαό, να υπάρχει μια φωνή που να φωνάζει για ολόκληρη την Κύπρο και για ελληνοκύπριους και για Τουρκοκύπριους. Να αγωνιζόμαστε για τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Είναι γι’ αυτούς προπατορικό αμάρτημα να μην μπορούν να μας εξαγοράσουν, να μην μπορούν να μας έχουν στο χέρι.

Για όλους αυτούς τους λόγους εμείς θα παλέψουμε δύο φορές πιο ενωμένοι.

Δύο φορές πιο συσπειρωμένοι.

Δύο φορές πιο αποφασιστικοί, προκειμένου να κάνουμε το μεγάλο βήμα.

Να κερδίσουμε το αύριο.

Το αύριο που μας ενώνει μαζί με το Σταύρο Μαλά!

Keywords
Τυχαία Θέματα