Σχεδιασμός και πλάνο ομάδας διαπραγματευτών με Πρόεδρο

Όλα επί τάπητος αύριο στο προεδρικό σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας με την ομάδα που θα τον συνοδεύσει στην Ελβετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει την ευχέρεια να κάνει μαζί με την ομάδα του ανασκόπηση των θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητας τους σε μια προσπάθεια όπως τονίζουν πηγές από την προεδρία να έχουν πλάνο και σχεδιασμό ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στο Μοντ Πελεράν.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκαν σήμερα η Προεδρία

της Δημοκρατίας, ενημερώνει και επίσημα πως οι πιο κάτω θα συνοδεύσουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Μον Πελεράν στις 7-11 Νοεμβρίου:

Η ομάδα της Ελβετίας

1. Παναγιώτης Δημητρίου: Επικεφαλής της Ομάδας Στήριξης του Διαπραγματευτή.
2. Κύπρος Χρυσοστομίδης Σύμβουλος Προέδρου Δημοκρατίας 3. Τουμάζος Τσιελεπής - Μέλος της Ομάδας Στήριξης του Διαπραγματευτή.
4. Νίκος Κλεάνθους - Μέλος της Ομάδας Στήριξης του Διαπραγματευτή.
5. Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή: Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Περιουσιακό.

Συμμετέχουν επίσης οι Ανδρέας Χατζηράφτης: Αναπληρωτής Πρώτος Κτηματολογικός Λειτουργός και Νικόλας Κυριάκου εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας.

Στο μεταξύ επιστολή με εκτενή κατάλογο όπου παρατίθενται λεπτομερώς όλες οι παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία, το μήνα Σεπτέμβριο, αλλά και την παράνομη χρήση του αεροδρομίου της Τύμπου από τουρκικά επιβατικά αεροσκάφη, έστειλε προς το ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν γκι-Μουν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

Στην επιστολή που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τον ΟΗΕ και κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Σ.Α.και της ΓΣ, αναφέρει πως οι ενέργειες της Τουρκίας στοχεύουν σαφώς στην υπονόμευση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενισχύοντας τη συνεχιζόμενη ντε φάκτο διαίρεση και την αναβάθμιση του καθεστώτος της αποσχιστικής οντότητας, διατηρώντας έναν δήθεν εναέριο χώρο πάνω από το κατεχόμενο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Επιπλέον», συνεχίζει η επιστολή Αιμιλίου,η Τουρκία εξακολουθεί συστηματικά να παρενοχλεί πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη εντός του FIR Λευκωσίας μέσω κλήσεων ραδιοφώνου.»

Keywords
Τυχαία Θέματα