Σάλος με την παραχώρηση άδειας κυνηγιού σε 14χρονους

Ποικίλουν οι αντιδράσεις για την μαθητική άδεια κυνηγίου σε 14χρονους. Η απόφαση του Yπουργείου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία σημειώνει πως πρέπει να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα του παιδιού και να μην προωθούμε τη βία.

Σε δηλώσεις του στις Τομές στα Γεγονότα, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Οπλοπωλών ανέφερε ότι αυτό που ουσιαστικά υιοθετείται από το νομοσχέδιο δεν είναι κάτι που δεν συμβαίνει, αφού αρκετοί γονείς έχουν μαζί τα παιδιά τους στις εξορμήσεις τους.

Ο κ.Πιτσιλλίδης τόνισε ότι επιτέλους πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ευσυνείδητων κυνηγών. Τα παιδιά τόνισε ο κ.Πιτσιλλίδης έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν αν θέλουν να κυνηγούν. Αυτό το νομοσχέδιο σημείωσε ο Πρόεδρος των Οπλοπωλών είναι ένα ευρωπαϊκό βήμα, μια και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης ακολουθείται παρόμοια παιδεία στους νέους.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι η απόκτηση μαθητικής άδειας κυνηγίου δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την οπλοκατοχή.Πάντως ως θετική εξέλιξη, βλέπουν την μαθητική άδεια κυνηγίου, οι οπλοπώλες και οι κυνηγοί.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη βουλή η οποία θα αποφασίσει τυχόν τροποποιήσεις που επιθυμεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα