ΣΑΕΚ: ΓεΣΥ, σημαίνει διπλές εισφορές για ασφαλισμένους

Πρακτικά ανεφάρμοστη και οικονομική αδιέξοδη, χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) την υφιστάμενη πρόταση για τη δημιουργία του Γενικού Σχεδίου υγείας (ΓεΣΥ), προσθέτοντας ότι οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν διπλή εισφορά.

«Σήμερα υπάρχουν στο τραπέζι του διαλόγου δύο προτάσεις: Η μία, της επιχειρηματικής κοινότητας, είναι εφικτή και λειτουργική. Η άλλη, των πολιτικών, είναι πρακτικά ανεφάρμοστη και

οικονομικά αδιέξοδη», αναφέρει ο ΣΑΕΚ σε ενημερωτικό δελτίο που θα αποστείλει σε 150.000 ασφαλισμένους, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο Σύνδεσμος, ο οποίος υποστηρίζει ένα πολυασφαλιστικό ΓεΣΥ (με πέραν του ενός παροχέα), λέει πως οι ασφαλιζόμενοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ιατρό, νοσοκομείο και ασφαλιστικό φορέα, δημόσιο ή ιδιωτικό.

«Αν δεν είστε ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση, μπορείτε να αλλάξετε φορέα ασφάλισης, όχι να μένετε για πάντα εγκλωβισμένοι σε ένα μονοπωλιακό σύστημα», αναφέρει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με το σχέδιο που προτείνει ο ΣΑΕΚ, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας «σε κάθε πολίτη, χωρίς εξαιρέσεις, για κάθε πρόβλημα υγείας, όπως ακριβώς ορίζει η πολιτεία».

«Η πρόταση του Υπουργείου Υγείας σας επηρεάζει άμεσα: Αναφέρεται σε ένα μονοπωλιακό σύστημα ασφάλισης που κάνει τα πράγματα χειρότερα από ό,τι είναι σήμερα. Θα κληθείτε να πληρώνετε διπλή εισφορά ή θα υποχρεωθείτε, λόγω οικονομικής αδυναμίας, να διακόψετε την ασφάλιση ή - ακόμη χειρότερο - τη θεραπεία σας», υποστηρίζει.

Σημειώνει πως με βάση τη δική του πρόταση, δεν επιβαρύνεται περαιτέρω το πραγματικό κόστος.

«Πίσω από τις καθυστερήσεις και τα μισόλογα, κρύβεται μια δυσάρεστη αλήθεια: ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Αποτέλεσμα; Ένα κακό σχέδιο που επιβαρύνει περαιτέρω τους ήδη ασφαλισμένους, στέλνει εργαζόμενους στην ανεργία και υπονομεύει τις προοπτικές της εθνικής οικονομίας», καταλήγει ο ΣΑΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα