Ρώσος διπλωμάτης: Κατά της ανθρωπότητας οι μάχες Ουκρανίας-Ισραήλ

«Η Ουκρανία και το Ισραήλ δίνουν σίγουρα την ίδια μάχη - κατά της ανθρωπότητας και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υποστήριξε ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολιάνσκι με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο Χ (πρώην Twitter).

«Μαζί με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, θα αντιταχθούμε στις προσπάθειες του Ισραήλ να παρουσιάσει τη δολοφονία αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας,

η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ως μάχη κατά των τρομοκρατών. Ακριβώς όπως η Ουκρανία προσπαθούσε να παρουσιάσει τις επί δεκαετίας δολοφονίες αμάχων στο Ντονμπάς ως καταπολέμηση τρομοκρατών και στο τέλος εισέπραξε την απόρριψη του Διεθνούς Δικαστηρίου», έγραψε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης.

Ο κ. Πολιάνσκι χαρακτήρισε επίσης «παραλήρημα» τις δηλώσεις του ισραηλινού μονίμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν, ο οποίος συνέκρινε τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. «Το παραλήρημα συνεχίζεται... Πριν από μια εβδομάδα ακούσαμε από τον αντιπρόσωπο του Ισραήλ ότι "ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είναι η Χαμάς". Σήμερα - ότι η Ρωσία είναι η Χαμάς», έγραψε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Διαβάστε ακόμη: Ισραήλ: Εν μέσω πολέμου οι ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για τις δημοτικές

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα