Ρώσοι χάκαραν κανάλι και μετέδωσαν ψεύτικο μήνυμα Ζελένσκι-«Παραδώστε τα όπλα»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν γίνεται μόνο στα πεδία των μαχών με πυρά, βομβαρδισμούς και οδοφράγματα. Οι Ρώσοι βάλλουν με διάφορους τρόπους την Ουκρανία. Ένας από αυτούς είναι οι τηλεοπικοινωνίες που τον 21ο αιώνα έχουν κομβική σημασία.

Ρώσοι χάκερς φέρονται να πήραν τον έλεγχο της λεζάντας του ουκρανικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Ukraine24, στην οποία εμφανίστηκε για λίγο η «πληροφορία» ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά από τους Ουκρανούς να καταθέσουν τα όπλα.

The broadcast of the TV channel

Ukraine-24 was hacked, and a fake appeal by Zelenskyy to lay down arms to the military appeared on the running line below pic.twitter.com/TdhLKOP81R

— NEXTA (@nexta_tv) March 16, 2022

«Προσοχή! Μήνυμα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι! Αγαπητοί Ουκρανοί! Αγαπητοί αμυνόμενοι! Το να είμαι πρόεδρος δεν ήταν τόσο εύκολο. Πρέπει να πάρω δύσκολες αποφάσεις», έγραφε το μήνυμα και συνέχιζε καλώντας τους Ουκρανούς να παραδοθούν.

Όπως είναι προφανές, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο. Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για επίθεση από Ρώσους χάκερς. Μάλιστα, ο Ουκρανός πρόεδρος δημοσίευσε άμεσα βίντεο διαψεύδοντας την «πληροφορία».

Διαβάστε επίσης 

LIVE/Ουκρανία: Επί ερειπίων η αναζήτηση διπλωματικής λύσης

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρώσοι, Ζελένσκι#45Παραδώστε,rosoi, zelenski#45paradoste