Ρωσία: Οι αντάρτες ευθύνονται για τη δηλητηρίαση με χημικά

Η Ρωσία θα υποστηρίξει στα Ηνωμένα Έθνη πως μια επίθεση που φαίνεται να πραγματοποιήθηκε με χημικά και προκάλεσε δεκάδες θανάτους στη Συρία, ήταν στην πραγματικότητα μόλυνση που προκλήθηκε από χημικά όπλα των ανταρτών, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξει δημόσια τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. «Η Ρωσία

και οι ένοπλες δυνάμεις της, θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους για να υποστηρίξουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας προκειμένου να απελευθερώσουν τη χώρα», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Στην εργασία μας με το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ρωσία πρόκειται, στο πλαίσιο της επιχειρηματολογίας της, να παρουσιάσει τα γεγονότα τα οποία έχουν ήδη περιγραφεί από τον υπουργό Άμυνάς μας», πρόσθεσε.

Ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, ανέφερε νωρίτερα πως το δηλητηριώδες αέριο που σκότωσε δεκάδες ανθρώπους στη βορειοδυτική Συρία, είχε διαρρεύσει από αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών, η οποία επλήγη από συριακά μαχητικά.

Η Ουάσιγκτον, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν ετοιμάσει προσχέδιο δήλωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που καταδικάζει την επίθεση και ζητεί την έναρξη έρευνας.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα