Ρωσία: Ο Ναντέζντιν λέει ότι έχει αρκετές υπογραφές για να είναι υποψήφιος

Ο πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Ναντέζντιν δήλωσε σήμερα ότι έχει υποβάλει 105.000 υπογραφές υποστήριξης του στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή για να στηρίξει την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές απέναντι στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Επιτροπή θα ελέγξει την γνησιότητα και την ποιότητα των υπογραφών που κατέθεσαν ο Ναντέζντιν και άλλοι επίδοξοι υποψήφιοι και θα ανακοινώσει τον ερχόμενο μήνα ποιοί θα είναι οι αντίπαλοι του Πούτιν.

Η νίκη του

Πούτιν θεωρείται ευρέως προδιαγεγραμμένη, αλλά ο Ναντέζντιν έχει εκπλήξει κάποιους παρατηρητές με την αυστηρή κριτική εναντίον αυτού που το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" στην Ουκρανία.

Έπειτα από μια σειρά διακοπών θέρμανσης σε όλη τη Ρωσία στη διάρκεια αυτού του ασυνήθιστα ψυχρού χειμώνα, ο Ναντέζντιν είπε νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι η χώρα θα μπορούσε να δαπανά περισσότερα χρήματα προς όφελος των πολιτών, αν δεν δαπανούσε τεράστια ποσά στον στρατό.

Ως υποψήφιος που προτάθηκε από πολιτικό κόμμα (Πρωτοβουλία Πολιτών), χρειαζόταν να συγκεντρώσει 100.000 υπογραφές από τουλάχιστον 40 περιφέρειες για να είναι υποψήφιος στις εκλογές στις 15-17 Μαρτίου.

Ο Πούτιν, ο οποίος έχει επιλέξει να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος και όχι υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία, χρειάζεται 300.000 υπογραφές, αλλά έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του.

Η κατάσταση με τον Ζαλούζνι δείχνει πως η Ουκρανία έχει πολλά προβλήματα

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως παρακολουθεί την κατάσταση γύρω από τον Βαλέρι Ζαλούζνι, τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της Ουκρανίας, έπειτα από δημοσιεύματα δυτικών και ουκρανικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπαθεί να απομακρύνει τον Ζαλούζνι.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, που αποδίδονται σε μη κατονομαζόμενες πηγές με γνώση του θέματος, σε συνάντηση προχθές, Δευτέρα, ο Ζελένσκι πρότεινε στον Ζαλούζνι, αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, έναν νέο ρόλο αλλά ο στρατηγός αρνήθηκε.

Σχολιάζοντας την κατάσταση γύρω από τον Ζαλούζνι, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Ασφαλώς το παρακολουθούμε. Υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα. (Όμως) ένα πράγμα παραμένει φανερό -- το καθεστώς του Κιέβου έχει πολλά προβλήματα, τα πράγματα δεν πάνε καλά εκεί», είπε ο Πεσκόφ.

«Είναι φανερό πως η αποτυχημένη (θερινή) αντεπίθεση και τα προβλήματα στο μέτωπο οδηγούν σε αυξανόμενες αντιφάσεις μεταξύ των αντιπροσώπων αυτού του καθεστώτος του Κιέβου. Αυτές οι αντιφάσεις θα αυξηθούν καθώς η ειδική στρατιωτική επιχείρηση (της Ρωσίας)», όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο στην Ουκρανία, «συνεχίζει να είναι επιτυχής», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα