Ρεάλ- Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Αφεντικό η Ατλέτικο

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έγραψε ιστορία με την τρίτη σερί νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" για την Primera Division. Ο Αντουάν Γκριεζμάν το μοναδικό γκολ της συνάντησης, απέναντι στους κάκιστους "μερένγκες".

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε αποφασιστικό βήμα για να τερματίσει για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από τη νίκη με 1-0 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Οι "ροχιμπλάνκος" έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που νικούν για τρεις σερί σεζόν στο γήπεδο της Ρεάλ και απέκτησαν το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν άρχισε τον αγώνα με τον Καρίμ Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης, μετά από την απουσία του Γάλλου στη Μάλαγα λόγω τραυματισμού. Ο Ντιέγο Σιμεόνε απάντησε με τον Φερνάντο Τόρες στα φορ και πίεση αρκετά ψηλά στο γήπεδο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να καταγράψουν ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώνονταν κυρίως στη μεσαία γραμμή και τόσο ο Κέιλορ Νάβας όσο και ο Γιαν Όμπλακ είχαν ένα ήσυχο 1ο μέρος. Μία κεφαλιά του Ραφαέλ Βαράν, ένα φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο και ένα σουτ του Αντουάν Γκριεζμάν ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές των πρώτων 45 λεπτών, αλλά χωρίς να συνιστούν μεγάλες ευκαιρίες.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε με αλλαγή, αφού ο Μπενζεμά δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει και τη θέση του πήρε ο 18χρονος φορ Μπόρχα Μαγιοράλ. Στο 53', το ένα δύο του Γκριεζμάν με τον Φιλίπε Λουίς έδωσε την ευκαιρία στον Γάλλο να φτάσει τα 19 γκολ τη φετινή σεζόν. Ο Ζιντάν απάντησε ρίχνοντας στη μάχη τον Λούκας Βάθκεθ στη θέση του εξαφανισμένου Χάμες Ροντρίγκες, αλλά δεν δικαιώθηκε.

Η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας δεν κινδύνευσε από τις προσπάθειες των γηπεδούχων, που ουσιαστικά δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τον Ρονάλντο και δεν ανησυχούσαν τους "ροχιμπλάνκος". Η είσοδος του Χεσέ στο 70' αντί του Ίσκο συνοδεύτηκε από μερικές αποδοκιμασίες, αφού είχε προηγηθεί ένα τετ α τετ του Σαούλ Νίγκεθ που έδιωξε ο Νάβας.

Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Ατλέτικο, αλλά πλην μιας τελικής του Μαγιοράλ και δύο αδύναμων κεφαλιών του Ρονάλντο, η Ρεάλ δεν είχε πολλές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Σιμεόνε έριξε στον αγώνα τους Ματίας Κρανεβίτερ και Άνχελ Κορέα, έφερε φρέσκα "πνευμόνια" στον αγώνα, ωστόσο πρώτο μέλημα παρέμεινε η άμυνα.

Το κοινό του "Μπερναμπέου" άρχισε να αποχωρεί στα τελευταία λεπτά, οι φωνές για αποπομπή του Φλορεντίνο Πέρεθ αυξήθηκαν (αν και υπήρχαν σφυρίγματα για να μην ακουστούν) και το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με την Ατλέτικο να προβάρει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Ρεάλ Μαδρίτης (4-3-3): Νάβας, Ντανίλο, Βαράν, Ράμος, Καρβαχάλ, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (70' Χεσέ), Ροντρίγκες (57' Βάθκεθ), Μπενζεμά (46' Μαγιοράλ), Ρονάλντο

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Γκοδίν, Λουίς, Σαούλ, Γκάμπι, Φερνάντες (77' Κρανεβίτερ), Κόκε, Γκριεζμάν, Φ. Τόρες (80' Κορέα)

Keywords
Τυχαία Θέματα