Ραγδαίες εξελίξεις στα σκάνδαλα αποχετεύσεων

Οι εξελίξεις σε σχέση με τα διερευνώμενα σκάνδαλα στα αποχετευτικά Λευκωσίας και Λάρνακας είναι καταιγιστικές και μάλιστα σε πολλά μέτωπα.

Πηγές από την Ελεγκτική Υπηρεσία, ανέφεραν στο ΣΙΓΜΑ ότι ο ίδιος ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και ο Αρχηγός Αστυνομίας, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, για την υπόθεση του Αποχετευτικού Λευκωσίας.

Ο Αρχηγός ενημέρωσε ότι χειρίζεται προσωπικά την υπόθεση και ότι δίνει τις κατάλληλες οδηγίες ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.
Οι ίδιες πηγές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ανέφεραν ότι από

τη στιγμή που υπάρχει πλέον προσωπική εμπλοκή του Αρχηγού στις έρευνες, θεωρούν ότι η υπόθεση θα τύχει του κατάλληλου χειρισμού.

Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να είναι άσχετη και με τις αποκαλύψεις μας, στις 8 του μήνα, ότι όργανα των εποπτικών αρχών έχουν δεχθεί μέχρι και απειλές, από εμπλεκομένους και κομματικά στελέχη.

Μέχρι στιγμής, από την εξέταση των τραπεζικών λογαριασμών φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία εναντίον ενός πρώην λειτουργού της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ενός εκπροσώπου εργοληπτικής εταιρείας, καθώς και εναντίον ενός πρώην υπαλλήλου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας και του γιου του, ο οποίος εργοδοτείται από εμπλεκόμενη εργοληπτική εταιρεία.

Επιπλέον, ο Aνδρέας Χασαπόπουλος κατήγγειλε την πρώην προιστάμενή του Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, στον νυν Γενικό Ελεγκτή, ότι ουσιαστικά αποσιώπησε τις καταγγελίες για τα Αποχετευτικά.

Συγκεκριμένα, ο Σύμβουλος για τα Αποχετευτικά Λευκωσίας και Πάφου κατήγγειλε ατασθαλίες και διασπάθιση χρήματος κατά το 2014. Ο κ. Χασαπόπουλος υποστηρίζει ότι ενημέρωσε αμέσως την τότε Γενική Ελέγκτρια, αλλά εκείνη φέρεται να αρνήθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, τη διεξαγωγή έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χασαπόπουλος καταγγέλλει την κ. Γιωρκάτζη για αδικαιολόγητη αδράνεια. Υπενθυμίζω τις καταγγελίες του για την υπόθεση του κτηρίου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, αλλά και την υπόθεση των ελικοπτέρων «Aγκούστα».

Keywords
Τυχαία Θέματα