Πυρετός διεργασιών στον ενδιάμεσο

Πυρετός διεργασιών επικρατεί στον ενδιάμεσο χώρο, με την ημερομηνία της κοινής συνάντησης να έχει κλειδώσει σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο κοινά αποδεκτός υποψήφιος.

Η εξεύρεση ημερομηνίας για κοινή συνάντηση των πέντε του ενδιάμεσου, ήταν το εύκολο κομμάτι.Απ’ εδώ και πέρα θα τεθούν επί τάπητος όλα τα σημαντικά ζητήματα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας ενόψει Προεδρικών.Υπό αυτά τα δεδομένα, Νικόλας Παπαδόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας, Ελένη Θεοχάρους και Γιώργος Περδίκης, ανταποκρινόμενοι στην πρόταση του Μαρίνου Σιζόπουλου θα προσέλθουν τη Δευτέρα 24 Απριλίου στις 9:00 το πρωί στα γραφεία

της ΕΔΕΚ, προκειμένου να παρακαθήσουν για πρώτη φορά όλοι μαζί σε ένα κοινό τραπέζι και να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Tην πρόθεση για κοινή συνάντηση είχε αποκαλύψει προ ημερών το ΣΙΓΜΑ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη συνάντηση που θα είναι σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, θα είναι ανοικτής ατζέντας αφού θα είναι προπαρασκευαστικής φύσεως.

Επισημαίνεται ωστόσο ότι από πλευράς ΕΔΕΚ θα τεθούν τα κριτήρια που έχουν αποφασιστεί και στη συνεδρία του πολιτικού γραφείου του κόμματος.

Από το περιβάλλον του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, εκφράζεται και πάλι η ελπίδα για κατάληξη σε συνεργασία των πέντε κομμάτων.

Αυτό το οποίο θα υπογραμμιστεί, είναι η αντίθεση σε διαδικασίες που καθιστούν τον ενδιάμεσο ευάλωτο και που θα έδιναν πεδίο δράσης στους κομματικούς μηχανισμούς του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Από τη Συμμαχία, θεωρούν ότι αν και προκαταρκτική η πρώτη συνάντηση, θα διαφανεί εάν υπάρχει πραγματική βούληση για συνεργασία. Κοινό έδαφος για συνεργασία προσδοκούν ότι θα προκύψει και από την Αλληλεγγύη, από την οποία τονίζεται ωστόσο ότι θα πρέπει οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και να υπάρξει συμφωνία για τον κοινό υποψήφιοι. Οι Οικολόγοι με τη σειρά τους επιμένουν στη θέση όπως αυτή έχει εκφραστεί και με επιστολή προς τα υπόλοιπα κόμματα του ενδιάμεσου, για νικηφόρα δηλαδή υποψηφιότητα κατά του διπολισμού Δησύ και Ακέλ.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη έχουν διανύσει αρκετή απόσταση όσον αφορά τις μεταξύ τους συζητήσεις.

Αποτελεί επίσης κοινό μυστικό ότι οι τρεις τους προκρίνουν υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, αν και μέχρι να κλειδώσει και επίσημα το όνομα του προέδρου του ΔΗΚΟ, η Ελένη Θεοχάρους θα δηλώνει εν δυνάμει υποψήφια.

Keywords
Τυχαία Θέματα