Σε "θολά νερά" οι έρευνες για το φόνο του Α. Ροδοθέου

Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες και ανακρίσεις για την ενέδρα θανάτου στον Ροδοθέου. Για την υπόθεση ανακρίθηκαν πέραν των δέκα ατόμων χωρίς να προκύψουν στοιχεία που να δικαιολογούν συλλήψεις. Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για τις κινήσεις θύματος και δραστών, καθώς και για τις εκτιμήσεις των ανακριτών.

Κομμάτια του πάζλ που αποτελούν τεκμήρια και μαρτυρίες προσπαθούν να ενώσουν οι ανακριτές για τη

δολοφονία Ροδοθέου, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν στους δράστες.

Τα στοιχεία, που άφησαν πίσω τους οι δολοφόνοι σχεδόν ανύπαρκτα, γεγονός που δεν βοηθά καθόλου τις έρευνες για εντοπισμό των δραστών και των ηθικών αυτουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ στο σώμα του Ροδοθέου βρέθηκε μισή βολίδα, η οποία ήταν ωστόσο αλλοιωμένη. Η θανατηφόρα βολίδα που δέχθηκε στο πίσω μέρος του σώματος του, κτύπησε και διάλυσε τον σπόνδυλο, κομμάτια του οποίου προκάλεσα ρήξη κοιλιακής αορτής. Η βολίδα αυτή οδηγεί ρίχνει φως στον δρόμο των ανακριτών για το είδος του όπλου που δυνατόν να χρησιμοποιήθηκε.

Τρία τα σενάρια: να είναι Τσέχικο, Καλασνίκοφ ή G3.

Σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι μετά την πρώτη βολή που ήταν και η θανατηφόρα, ακολούθησε ριπή.

Στο υποστατικό βρέθηκαν 15 περίπου θραύσματα των βολών της ριπής. Αυτά μαζί με τη μισή βολίδα, που παραλήφθηκε από το σώμα του θύματος, θα περάσουν από εξειδικευμένες έρευνες που θα καταδείξουν αν χρησιμοποιήθηκε ένα ή περισσότερα όπλα.

Σημαντικό στοιχείο είναι, επίσης, το γεγονός ότι παρά τις έρευνες της αστυνομίας δεν εντοπίστηκε ούτε ένας κάλυκας παρ΄ όλο που ξεκαθάρισε το σημείο από όπου πυροβολήθηκε το θύμα.

Πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ αναφέρουν ότι μάλλον ο δολοφόνος χρησιμοποίησε ειδικό εξοπλισμό (δίκτυ), που εφαρμόζεται στο σημείο απ΄ όπου εξέρχονται οι κάλυκες και το οποίο τους μαζεύει.

Από τις έρευνες εξακριβώθηκε πως το θύμα, τη μέρα της δολοφονίας του, βρισκόταν στη Λεμεσό από τις δέκα το πρωί. Αν και αρχικά είχε σκοπό να επιστρέψει Λευκωσία γύρω στις 4 το απόγευμα τηλεφώνησε στο ιδιοκτήτη της εξοχικής κατοικίας, όπου δολοφονήθηκε και του είπε:

Στην εξοχική κατοικία ήδη βρίσκονταν οι δύο φίλοι του.

Στις 4.30 το απόγευμα μετέβη ο ιδιοκτήτης της εξοχικής κατοικίας και στις 6.00 μμ ο Ροδοθέου. Εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Ροδοθέου να παρακολουθείτο από τη Λεμεσό και οι δράστες να ειδοποιήθηκαν για τον τελικό προορισμό του. Δηλαδή να μετέβησαν στην περιοχή μετά το θύμα. Θεωρείται σίγουρο πως μετέβησαν περπατώντας και πως μετά το στυγερό έγκλημα τους ανέμενε αυτοκίνητο, κρυμμένο σε σημείο του κύριου δρόμου.

Από το μικροσκόπιο των ανακριτών περνούν και κλειστά κυκλώματα από υποστατικά που βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στη Γεράσα.

Όσο αφορά τα κίνητρα η αστυνομία τα αναζητά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανθρώπων της νύκτας και κυρίως στον ανταγωνισμό που υπάρχει σε επαγγελματικές δραστηριότητες. Αν και ανακρίθηκαν πέραν των δέκα ατόμων δεν προέκυψαν στοιχεία, που να δικαιολογούν συλλήψεις ενώ στους πονοκεφάλους των ανακριτών εντάσσονται και οι έντονες ανησυχίες για τον κίνδυνο να ξεσπάσει νέος κύκλος αίματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα