Πυρετώδεις διεργασίες ενόψει των δημοτικών εκλογών

Πυρετώδεις διεργασίες για τη διεξαγωγή των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών. Στο τελικό στάδιο η εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Λίγες μέρες πριν από την διεξαγωγή των Δημοτικών εκλογών και στο Υπουργείο Εσωτερικών όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η εκτύπωση των ψηφοδελτίων βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να παραδοθούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Αύριο ξεκινούν και οι εκπαιδεύσεις του προσωπικού που θα στελεχώσει τα εκλογικά κέντρα και από την ερχόμενη Τρίτη αρχίζουν και οι επισκέψεις του Γενικού Εφόρου στις Επαρχίες για συναντήσεις

με τους προεδρεύοντες για τις τελευταίες οδηγίες. Επίσης την Παρασκευή πριν από τις εκλογές θα διεξαχθεί και η καθιερωμένη Διάσκεψη Τύπου του Γενικού Εφόρου για τις εκλογές με όλες τις πληροφορίες και το τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες.

Τα προβλήματα στελέχωσης που υπήρχαν για τα εκλογικά κέντρα ξεπεράστηκαν.

Συγκεκριμένα, εδώ και πολλές μέρες προκαλούσε πονοκέφαλο στο Υπουργείο Εσωτερικών, η μη εξέρευση ικανού αριθμού δημοσίων υπαλλήλων ή ανέργων πτυχιούχων που θα στελέχωναν τα κέντρα.

Το πρόβλημα μάλιστα, ήταν μεγαλύτερο στην επαρχία Λάρνακας, όπου καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες για να πειστούν να δηλώσουν συμμετοχή δημόσιοι υπάλληλοι και άνεργοι πτυχιούχοι.

Τελικά νωρίς σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η στελέχωση όλων των εκλογικών κέντρων ανα επαρχία.

Στις επόμενες εκλογές αναμένεται ότι θα έχουν προτεραιότητα όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.

Ο τελικός αριθμός των εκλογικών κέντρων αναμένεται να οριστικοποιηθεί αύριο καθώς χθες προέκυψε ακύρωση εκλογής στην Γιαλούσα.

Από τις 561,373 εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο οι 544,633 είναι Κύπριοι και οι 16,740 κοινοτικοί

Ωστόσο, κάποιοι δεν θα ψηφίσουν καθώς στις κοινότητες τους δεν θα υπάρξει εκλογή ή υπήρξαν ανακηρύξεις χωρίς ανθυποψήφιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα