Πυρά Συλλούρη κατά Νομικής Υπηρεσίας: «Κρατούν πισινή»

Πυρά κατά της Νομικής Υπηρεσίας με αφορμή την απουσία του Γενικού Εισαγγελέα από τη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών που εξέταζε το θέμα FBME, εξαπέλυσε από το Sigma, ο Πρόεδρος της Επιτροπής.

Μιλώντας στις Τομές Στα Γεγονότα, και κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, ο Δημήτρης Συλλούρης διερωτήθηκε κατά πόσον θα πρέπει η Βουλή να σταματήσει να εξετάζει παρόμοιας φύσεως θέματα, με τη λογική που προτάσσει η Νομική Υπηρεσία, ότι δηλαδή τα ευρήματα των εκθέσεων

ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν από αντίδικους της Δημοκρατίας.

Έκανε λόγο για απαράδεκτη προσέγγιση, διερωτώμενος εάν ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, η νομική υπηρεσία δεν έχει την ικανότητα να προτάξει εξίσου ισχυρά αντεπιχειρήματα.

Τόνισε ότι ο ίδιος δεν θεωρεί ότι η έρευνα από μέρους της Επιτροπής αποτελεί παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, τόσο σε αυτή την περίπτωση, όσο και στην περίπτωση της διερεύνησης του τραπεζιτικού σκανδάλου, λέγοντας ότι απλά ασκείται πολιτικός έλεγχος.

Άφησε επίσης αιχμές και για τις έρευνες που διεξάγονται για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, γιατί όπως είπε κανένας τραπεζίτης μέχρι σήμερα δεν πήγε σε αστυνομικό σταθμό.

Όπως είπε, είτε οι ίδιοι της Νομικής Υπηρεσίας, δεν έχουν εμπιστοσύνη στους ευατούς τους, ή είναι ανίκανοι, ή για διάφορους λόγους δεν μπορούν να κάνουν σωστά αυτή τη δουλειά, κρατώντας κατά την έκφραση του, «μια πισινή».

Δηλαδή διερωτήθηκε καταλήγοντας, η Βουλή δεν πρέπει να εξετάζει κανένα θέμα μήπως και ο αντίδικος του κράτους χρησιμοποιήσει στοιχεία των εκθέσεων ως επιχείρημα;

Keywords
Τυχαία Θέματα