Πυρ Ομαδόν κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η πλειοψηφία των κομμάτων έχει αντιδράσει αρνητικά και έντονα στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του απολογισμού του για την τριετία διακυβέρνησης της χώρας στον τομέα οικονομίας και ανάπτυξης.

«Πρόεδρος και Υπουργοί συμμετέχουν στα προεκλογικά του ΔΗΣΥ»

Το ΑΚΕΛ κατηγόρησε τον Πρόεδρο και τους Υπουργούς του, για συμμετοχή

στον προεκλογικό αγώνα του ΔΗΣΥ, για τις Βουλευτικές Εκλογές.

Όσο αφορά στα της οικονομίας, το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι τα όσα ζει ο κόσμος, ο απλός λαός της Κύπρου, είναι σε διάσταση με τα όσα ανέφερε στον απολογισμό του ο ΠτΔ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, για ακόμα μια φορά, σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, θέλει να είναι αρεστός στο εξωτερικό παρά ωφέλιμος για το λαό της Κύπρου.

«Είμαστε καλύτερα, αλλά όχι καλά»

Το ΔΗΚΟ τόνισε ότι το γεγονός ότι η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας είναι καλύτερη απ’ ότι ήταν τον Μάρτιο του 2013, δεν καθιστά την πορεία της ένα success story.Μεγάλη ανησυχία εξέφρασε το ΔΗΚΟ, για το ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην πολιτική του, καθώς θεωρεί ότι πέτυχε ένα success story.

«Χωρίς σχέδιο και όραμα ο ΠτΔ»

Δια στόματος του Αναπληρωτή Προέδρου της, Στέλιου Αμερικάνου, η Συμμαχία Πολιτών, εκφράζει την απογοήτευση της για τα όσα είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τη Συμμαχία, ο Νίκος Ανασταστιάδης, παρουσιάστηκε χωρίς κανένα όραμα και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις. Απέδειξε, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τη μείωση της ανεργίας, για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την ανάπτυξη αλλά ούτε και για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

«Δεν βγήκαμε πραγματικά από το μνημόνιο»

Η ΕΔΕΚ με δηλώσεις του Προέδρου της, Μαρίνου Σιζόπουλου, θεωρεί ότι η Κύπρος δεν έχει βγει ουσιαστικά και πραγματικά από το μνημόνιο.

Απόδειξη αυτού σύμφωνα με τον κο Σιζόπουλο, είναι ότι το χρέος προς την Τρόικα εξακολουθεί να παραμένει, ο έλεγχος της οικονομίας μας από την Τρόικα θα συνεχίσει ανά εξάμηνο και όχι ανά τετράμηνο, δεν αναστέλλεται η διαδικασία εκποίησης των περιουσιών, και η διαδικασία πώλησης πακέτων δανείων σε τρίτους, δεν επιλύεται το πρόβλημα με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, δεν υπήρξαν επενδύσεις παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις των κυβερνώντων, δεν μειώθηκε η ανεργία και δεν αποτράπηκε η φτωχοποίηση πολλών συμπολιτών μας.

«Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με ωραιοποίηση της κατάστασης»

Σύμφωνα με το Κίνημα, η διάσκεψη του ΠτΔ ενδεχομένως να είναι ενταγμένη στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς του συγκυβερνώντος κόμματος. Μόνο έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η ωραιοποίηση της κατάστασης της οικονομίας και των εσωτερικών πραγμάτων στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως τη ζήσαμε στη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζει το Κίνημα Οικολόγων.

Ο απολογισμός του Προέδρου, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Οικολόγων, καλούσε τους πολίτες να συγκρίνουν μεταξύ δύο αποτυχημένων κυβερνήσεων ποια είναι το λιγότερο αποτυχημένη.

Το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών καλεί τον ΠτΔ να ξανανοίξει διάλογο για έργα και προτάσεις για ανάπτυξη.

«Ειλικρινής, συναινετικός και αποφασισμένος ο Πρόεδρος»

Το μοναδικό κόμμα που χαιρέτησε τη στάση του ΠτΔ στον απολογισμό για την τριετία της διακυβέρνησης του τόπου, ήταν ο ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με τον ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος παρουσιάστηκε ειλικρινής, συναινετικός και αποφασισμένος να συνεχίσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος.

Οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι ακόμη πιο ευοίωνες, σημείωσε ο Νίκος Τορναρίτης.

Καταλήγοντας, ο ΔΗΣΥ θέτει το ερώτημα στους πολίτες αν θέλουν να επιστρέψουν πίσω ή να συνεχίσουμε μαζί με σταθερή προοπτική.

Νίκος Χριστοδουλίδης: Μίλησε τεκμηριωμένα ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρέθεσε τεκμηριωμένα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμούς, τα αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας της τελευταίας τριετίας, ήταν η τοποθέτηση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα