Πτήση 14.000 χιλιομέτρων στο συντομότερο χρονικό διάστημα

Η Emirates θα χρησιμοποιεί ευέλικτα δρομολόγια και θα επωφεληθεί από ούριους άνεμους για την επίτευξη αποδοτικότητας πτήσεων

Η πρώτη απευθείας υπηρεσία της Emirates Airline μεταξύ Ώκλαντ και Ντουμπάι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροπορικά δρομολόγια στον κόσμο σε απόσταση, αλλά με τη βοήθεια της έξυπνης τεχνολογίας και του καλού προγραμματισμού, οι επιβάτες θα φτάνουν στον προορισμό τους στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Η Emirates

θα χρησιμοποιεί ευέλικτα δρομολόγια, τα οποία μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη μέρα, εκμεταλλευόμενη τον ούριο άνεμο και αποφεύγοντας μετωπικούς ανέμους για να μειώσει το χρόνο στον αέρα.

Αυτή η δοκιμασμένη τεχνολογία, σε συνδυασμό με την κατάργηση μιας στάσης καθ'οδόν για την Αυστραλία, θα μπορούσε να συντομεύσει το χρόνο για το Ώκλαντ έως και τρεις ώρες. Αυτό δεν είναι μόνο μια καλή είδηση ​​για τους επιβάτες, αλλά θα οδηγήσει και σε σημαντική αύξηση της εξοικονόμησης καυσίμων - μια περιβαλλοντική εστίαση για την Emirates.

Η αεροπορική εταιρεία ξεκινά την πρώτη απευθείας πτήση της από το Ντουμπάι προς το Ώκλαντ την 1η Μαρτίου 2016 φέρνοντας πολλούς από τους 39 ευρωπαϊκούς προορισμούς της Emirates, καθώς και 38 πόλεις στην Αφρική και στον Κόλπο σε σύνδεσης μιας στάσης στο Ντουμπάι.

Η νέα απευθείας υπηρεσία θα εκτελείται με ένα Boeing 777-200LR και θα πρέπει κατά κανόνα να παίρνει μόλις κάτω από 16 ώρες από το Ντουμπάι στη Νέα Ζηλανδία και 17 ώρες, 15 λεπτά προς την άλλη κατεύθυνση.

«Η Emirates συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες, και χρησιμοποιούμε τις καλύτερες πρακτικές για τη βελτιστοποίηση των συστημάτων σχεδιασμού των πτήσεών μας, βρίσκοντας τα καλύτερα δρομολόγια που λαμβάνουν υπόψη τον καιρό και τις τρέχουσες συνθήκες για να εξασφαλιστεί ότι θα εξοικονομήσουμε χρόνο, καύσιμα και εκπομπές, ενώ συνάμα δεν θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών και του πληρώματος μας», δήλωσε ο Geoff Hounsell, VP Flight Operations Support Services and Air Traffic Management της Emirates.

«Η προετοιμασία για μια νέα πτήση 14.000 χιλιομέτρων (7.600 ναυτικά μίλια) χρειάζεται μια τεράστια προετοιμασία σχεδιασμού. Με το έργο να γίνεται σε όλα τα τμήματα μας και μαζί με τους εταίρους μας, προσβλέπουμε στην παροχή τεχνικών βέλτιστων πρακτικών στο πλαίσιο των λειτουργιών των πτήσεων και δρομολογίων, και, στην τελική, μια υπέροχη εμπειρία των επιβατών για την επερχόμενη έναρξη απευθείας πτήσεων προς το Ώκλαντ», δήλωσε.

Νέες ευέλικτες επιλογές δρομολογίων υπήρξαν το επίκεντρο για την αεροπορική εταιρεία και οι Airservices Australia και Airways New Zealand έχουν υπάρξει βασικοί εταίροι.

Η πλειοψηφία της πτήσης Boeing 777-200LR θα είναι στην αυστραλιανή διαχείριση του εναέριου χώρου, όπου η Emirates έχει συνεργαστεί την τελευταία δεκαετία με την Airservices Australia για τη βελτιστοποίηση δρομολογίων, αξιοποιώντας την τεχνολογία που θα εφαρμοστεί στο απευθείας δρομολόγιο για Ώκλαντ.

«Το οργανωμένο σύστημα παρακολούθησης - AUSOTS - είναι καλά αποδεδειγμένο και επεκτείνοντας αυτό το πρόγραμμα, έτσι ώστε να είναι συγκεκριμένο για το δρομολόγιο Ώκλαντ-Ντουμπάι θα έχει σημαντικά οφέλη, χωρίς να επηρεάζει τις λειτουργίες των άλλων αεροσκαφών που πηγαίνουν στην Αυστραλία», δήλωσε ο Geoff Hounsell.(https://www.airservicesaustralia.com/ausots/ausotstoday.asp)

Η Airservices Australia ελέγχει με ασφάλεια το 11 τοις εκατό του παγκόσμιου εναέριου χώρου.

«Ένας αριθμός ειδικών μας του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας και περιβάλλοντος έχουν εργαστεί με την ομάδα σχεδιασμού πτήσεων της Emirates για να βοηθήσει να βρεθούν τα καλύτερα δρομολόγια προς ανατολή και δύση που θα συνδέουν την πτήση στις υφιστάμενες μας ζώνες Flex Tracks και προτιμώμενων δρομολογιών χρήστη (user preferred route-UPR)», δήλωσε ο κ Greg Hood Executive General Manager, Air Traffic Control.

«Οι Airservices Flex Track και UPR θα βοηθήσουν την Emirates να πραγματοποιήσει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμων, μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και μείωση του χρόνου πτήσης με εποχιακές και ημερήσιες διακυμάνσεις, με βάση τη θέση δυνατών ανέμων» είπε ο κ Hood.

Η Γενική Διευθύντρια των Airways New Zealand, Pauline Lamb, δήλωσε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανυπομονούν να καλωσορίσουν το Boeing 777-200LR της Emirates στην περιοχή. Η Airways διαχειρίζεται περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια κινήσεις εναέριας κυκλοφορίας ετησίως εντός 30 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων του εναέριου χώρου σε όλη τη Νέα Ζηλανδία, τον Ειρηνικό Ωκεανό και τη θάλασσα της Τασμανίας.

Οι ελεγκτές της Airways θα καθοδηγήσουν με ασφάλεια το Boeing 777-200LR μεγάλης εμβέλειας μέσα από τις πρώτες και τελευταίες ώρες αυτών των εξαιρετικά μεγάλων πτήσεων, εξασφαλίζοντας ότι τα αεροσκάφη θα λάβουν όσο το δυνατό καλύτερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

«Η Emirates θα επωφεληθεί από τη δυνατότητα της Airways να προσφέρει νέα δρομολόγια αποδοτικών καυσίμων στο Ώκλαντ και υψηλό βαθμό ευελιξίας χρησιμοποιώντας πολύ αποτελεσματική «πρωτιμόμενη δρομολόγηση χρήστη», που συμπεριλαμβάνει τη δυνατότητα να επανεξετάζει και να αλλάζει πορείες πτήσης κατά την πτήση. Αυτό θα επιτρέψει στην Emirates να επιλέγει κάθε φορά δρομολόγια που είναι πιο αποδοτικά σε καύσιμα και κόστος», δήλωσε η κα Lamb.

Το Boeing 777-200LR έχει το ίδιο μέγεθος φτερού όπως το συγγενικό του Boeing 777-300ER, αλλά μπορεί να πετάξει σε ακτίνα μέχρι και 8.400 ναυτικά μίλια με πλήρες φορτίο 266 επιβατών - οκτώ στην First Class, 42 Business Class και 216 στην Οικονομική Θέση.

Η απευθείας πτήση θα έχει ένα συμπλήρωμα από 13 μέλη πληρώματος καμπίνας και τέσσερις πιλότους, επιτρέποντας περιόδους ανάπαυσης.

Η Emirates διαθέτει ένα στόλο από 249 αεροσκάφη, που συμπεριλαμβάνει 74 διώροφα Airbus Α380 και 155 777 Boeing, μεταξύ των οποίων και 10 Boeing 777-200LR.

Σημεία πληροφοριών:

• Το βέλτιστο δρομολόγιο για τη μείωση του εναέριου χρόνου και μεγιστοποίηση της εξοικονόμησης καυσίμων καθορίζεται από έναν αριθμό παραγόντων.

• Άλλες κινήσεις αεροσκαφών που αναχωρούν την ίδια στιγμή

• Τη διαφορετική διαμόρφωση του αεροσκάφους, ή διαφορετικό ωφέλιμο φορτίο

• Τις καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα τους επικρατέστερους ανέμους / ισχυρούς ανέμους

• Ο σχεδιασμός για συγκεκριμένες πτήσεις ξεκινά μεταξύ 10-12 ώρες πριν από την αναχώρηση και αναθεωρείται πιο κοντά στην αποχώρηση.

• Δύο ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης, επιλέγεται το καλύτερο δρομολόγιο, αλλά μπορεί ακόμα να ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της πτήσης.

• Συνεχώς υπάρχει ένα σχέδιο πτήσης έκτακτης ανάγκης, έτσι ώστε αν ένα απροσδόκητο συμβάν προκύψει κατά τη διάρκεια της πτήσης, υπάρχει διαθέσιμη μια εναλλακτική δρομολόγηση.

• Τους επιβάτες και την εμπειρία του πληρώματος

• Η ταχύτερη διαδρομή στο Ντουμπάι που συνδέεται άμεσα με 39 ευρωπαϊκούς προορισμούς και 38 πόλεις στην Αφρική και στον Κόλπο

• Με την απευθείας πτήση στο Ντουμπάι, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία της πτήσης τους, χωρίς τη διακοπή μιας στάσης για αλλαγή πτήσης

• Η ευημερία του πληρώματος είναι υψίστης σημασίας και νέοι τρόποι εργασίας αναθεωρούνται συνεχώς και βελτιστοποιούνται για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς όφελος των μελών του πληρώματος και των επιβατών.

Η Emirates λειτουργεί καθημερινά προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Κύπρου. Από 1η Μαρτίου η Emirates θα πετάει πέντε φορές την εβδομάδα - κάθε Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο - μέσω Αθηνών. Ενώ τις Δευτέρες και Τετάρτες, η πρωινή πτήση φτάνει στη Λάρνακα από το Ντουμπάι, και η απογευματινή πτήση έρχεται από τη Μάλτα στο δρόμο της επιστροφής στο Ντουμπάι.

Λεζάντα Φωτογραφίας: Η νέα απευθείας υπηρεσία θα εκτελείται με ένα Boeing 777-200LR

Keywords
Τυχαία Θέματα