ΠτΔ:Σημαντική η πρόοδος κατά τη σημερινή συνάντση με Ακιντζί

Αποτελεσματική συμμετοχή, τρόπος λήψεως αποφάσεων στις διάφορες επιτροπές και ποσοστώσεις τέθηκαν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κατά τη σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπήρξε σημαντική πρόοδος αλλά και μερική συμφωνία στα θέματα που συζητήθηκαν.

Ανέφερε επίσης ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της Μεικτής Επιτροπής της ΕΕ και ο τρόπος λήψεως αποφάσεων «έτσι ώστε να μπορεί το κράτος να λειτουργεί αποτελεσματικά και

να παίρνει αποφάσεις εγκαίρως με τη συμμετοχή του στην ΕΕ».

Ο Πρόεδρος είπε ακόμη ότι συζητήθηκαν και τα «θέματα που άπτονται της σύνθεσης και λειτουργίας της Αστυνομίας σε ομοσπονδιακό και σε επίπεδο συνιστωσών πολιτειών», κάνοντας λόγο για την ύπαρξη συμφωνίας.

Όπως είπε «παραμένουν κάποιες επιμέρους πτυχές που παραπέμφθηκαν στους διαπραγματευτές προκειμένου να υπάρξει μια ολική συμφωνία στα όσα έχω αναφέρει».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπάρχει ενδιαφέρον από χώρες Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, σε σχέση με τα θέματα ασφάλειας. Οποιαδήποτε προσπάθεια και παρέμβαση σε ένα απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα που δεν πλήττει σε καμιά περίπτωση τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων, είναι χρήσιμη και ευπρόσδεκτη ανέφερε ο Πρόεδρος.

Χαρακτήρισε επίσης ως χρήσιμη την χθεσινή διαδικασία brainstorming στα θέματα ασφάλειας, κάτι το οποίο απασχόλησε και την ίδια την κα Νούλαντ αλλά και την τουρκοκυπριακή πλευρά. Ας μην απογοητευόμαστε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην επόμενη συνάντηση η οποία θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, θα συζητηθούν τα θέματα υπηκοότητας, ιθαγένειας και των ελευθεριών.

Συζήτηση Εδαφικού

Σε ερώτηση αναφορικά με τον χρόνο συζήτησης του εδαφικού στο εξωτερικό, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι «έχουμε ακόμα αρκετές συναντήσεις να πραγματοποιήσουμε στην Κύπρο. Μετά το τέλος θα διαφανεί που οδηγούμαστε. Εάν χρειάζονται κάποιες νέες συναντήσεις τον Νοέμβριο, έτσι ώστε να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στα κεφάλαια θα το εξετάσουμε και εν συνεχεία θα αποφασιστεί πότε και πώς θα γίνει η συζήτηση για το εδαφικό».

Αναφερόμενος στα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «θα έρθει και η ώρα του Εθνικού Συμβουλίου και βεβαίως δεν θα παραλείψω να ενημερώσω». Αλλά αυτή την ώρα είναι αδύνατον να έχεις ταυτόχρονα συνομιλίες και εθνικό συμβούλιο και διακυβέρνηση του τόπου, υποστήριξε ο κ. Αναστασιάδης.

"Θα εξαντληθούμε για να βρούμε λύση αρκεί να υπάρχει και η ανάλογη ανταπόκριση από πλευράς Τουρκίας στα θέματα που την αφορούν, ανέφερε με νόημα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα