ΠτΔ: Ξεκάθαρη χαρτογράφηση βημάτων πριν από τη Γενεύη

Εκ των ων ουκ άνευ θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Διάσκεψη της Γενεύης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης προέβη σε δηλώσεις με το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου.

Άκουσα τις ανησυχίες των πολιτικών αρχηγών. Με σεβασμό λαμβάνω υπόψη όλα όσα λέχθηκαν και ανάλογα θα πολιτευτούμε στην πορεία

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY)
December 7, 2016

Ο ΠτΔ ξεκαθάρισε ότι μιλάμε πάντα για πολυμερή διάσκεψη και γίνονται διαβήματα, σημείωσε, προκειμένου να παραστούν σε αυτήν και μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Δείτε εδώ: Δεκτό το αίτημα των αρχηγών για κοινή μετάβαση στη Γενεύη

Η 12 Ιανουαρίου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι το τέρμα του δρόμου, καθώς η διαδικασία προχωρεί με γνώμονα τις απόψεις και τις θέσεις της ε/κ πλευράς, χωρίς να παραγνωρίζονται όμως οι ανησυχίες των Τ/κ.

Πρόθεση, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος, είναι να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί και τις δυο πλευρές και να υπάρξει μια επανένωση του νησιού.
Αναφορικά με τις επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, ο Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι γίνονται συνεχείς διαβουλεύσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο κατά τη διάρκεια της Τριμερούς.

Άκουσα τις ανησυχίες των πολιτικών αρχηγών. Με σεβασμό λαμβάνω υπόψη όλα όσα λέχθηκαν και ανάλογα θα πολιτευτούμε στην πορεία

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) December 7, 2016

Οι επαφές γίνονται σε τακτική βάση και αν παραστεί ανάγκη, θα γίνει και νέα συνάντηση στην Αθήνα στα πλαίσια της εναρμόνισης των όσων θα συζητηθούν στη Διάσκεψη της Γενεύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα