ΠτΔ: Θα συνεχίσουμε έρευνες για εξακρίβωση τύχης αγνοουμένων

Η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και θα συνεχίσει να εργάζεται προς τον τερματισμό της απαράδεκτης στάσης που επιδεικνύει η Τουρκία στο θέμα, τόνισε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το ίδιο σκληρά θα συνεχίσει να εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

«Λύσης που

θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα διασφαλίζει την ειρήνη, την ανάπτυξη και την πρόοδο που αρμόζει σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος», είπε ο Πρόεδρος Αναστασάδης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 80 χρόνων του Σωματείου «ΟΜΟΝΟΙΑ» Αγίας Βαρβάρας, τον οποίο ανέγνωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο θέμα των αγνοουμένων, καθώς μέλη του σωματείου που αγωνίστηκαν κατά την τουρκική εισβολή περιλαμβάνονται ανάμεσα στους αγνοούμενους.

«Η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια για την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και θα συνεχίσει να εργάζεται προς τον τερματισμό της απαράδεκτης στάσης που επιδεικνύει η Τουρκία στο θέμα αυτό», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Λέγοντας πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται η λύση του προβλήματος των αγνοουμένων είναι αδύνατη χωρίς την ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και γενικότερα τη Διεθνή Κοινότητα να ασκήσουν την απαραίτητη πίεση και να υποδείξουν στην Τουρκία τη νομική και ηθική της ευθύνη, ώστε να συνεργαστεί στην προσπάθεια αποκατάστασης των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των οικογενειών τους».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πως η Κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής, προχωρεί στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, που θεωρούνται αναγκαία για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με κύριο μέλημα τους κατοίκους της υπαίθρου.

Όπως είπε, για την Κοινότητα Αγίας Βαρβάρας η Κυβέρνηση, από το 2013, έχει προχωρήσει στην υλοποίηση έργων κοινής ωφέλειας, το ύψος των οποίων ανέρχεται περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ, που αφορούν στην ανάπλαση των κοινόχρηστων κοινοτικών χώρων, στην ύδρευση, στο οδικό δίκτυο, στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στην αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα