ΠτΔ: Πολυμερής διάσκεψη μόνο μετά από τη γεφύρωση διαφορών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Οι δυο ηγέτες προχώρησαν σε δηλώσεις, αμέσως μετά την συνάντηση τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις και την πρόοδο που υπήρξε στο κυπριακό, κατά τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν.

Τόνισε επίσης την σταθερή στήριξη στην Κύπρο, για εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης απαλλαγμένη από εγγυήσεις και στρατεύματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι παρά την πρόοδο η οποία έχει επιτευχθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, εξακολουθούν ακόμη να υπάρχουν διαφωνίες, στις οποίες θα πρέπει να εξευρεθούν συγκλίσεις. Σημείωσε ότι πολυμερής διάσκεψη μπορεί να γίνει μόνο όταν γεφυρωθούν οι διαφορές αυτές. Απέρριψε για πολλοστή φορά το ενδεχόμενο παραμονής στρατευμάτων και εγγυήσεων σε ενδεχόμενη λύση. Είπε ότι υπάρχει από τη μια απαίτηση της Τουρκίας να συνεχίσει να είναι εγγυήτρια και η δική μας θέση ότι δεν νοείται ευρωπαϊκό κράτος να είναι υπό την εγγύηση οποιασδήποτε χώρας ιδιαίτερα δε η παρουσία στρατευμάτων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα