ΠτΔ: Μέχρι την τελευταία μέρα εντολής από τον λαό θα κυβερνώ

Μέχρι την τελευταία μέρα εντολής από τον λαό θα κυβερνώ, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δηλώνοντας πως ο ίδιος δεν ασχολείται με τις προεδρικές εκλογές, αλλά με τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος.

Με διπλωματικό τρόπο απάντησε στα περί υποψηφιότητάς του στις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά

«Όταν και εφόσον αποφασίσω να διεκδικήσω, θα το ανακοινώσω, εάν αποφασίσω».

Σε ό,τι αφορά το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη την 22α Μαρτίου, ο Πρόεδρος αρχικά είπε πως αυτό δεν συσχετίζεται με το Κυπριακό, προσθέτοντας, στη συνέχεια, πως θα ζητήσει να ενημερώσει τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τις τελευταίες εξελίξεις επί του ζητήματος.

Ακόμη, ο Πρόεδρος διέψευσε το σημερινό δημοσίευμα στον Τ/κ Τύπο, και συγκεκριμένα στην Κίπρις Πόστασι, το οποίο έκανε λόγο για συνάντησή του ΠτΔ με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στη Νέα Υόρκη, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω άρθρο «αβάσιμο».

Εξάλλου, απαντώντας στο ΑΚΕΛ, το οποίο τον είχε καλέσει χθες όπως προβεί σε νέες πρωτοβουλίες στο Κυπριακό και προσέλθει σε διάλογο, ο Πρόεδρος ζήτησε από όλους όσοι ενδιαφέρονται για λύση να σταματήσουν να του απευθύνουν πρόσκληση για διάλογο. «Δεν είμαι εγώ που αποχώρησα, ανά πάσα στιγμή συμμετέχω στον διάλογο», επανέλαβε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε και την τουρκική αντίδραση απέναντι στο ενωτικό δημοψήφισμα. «Τι να πει κανείς για τους εορτασμούς της 15ης του Νοέμβρη;», διερωτήθηκε, στέλλοντας το δικό του μήνυμα στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Πρόεδρος μιλούσε μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με την ηγεσία της ΣΕΚ, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν τα θέματα του ταμείου προνοίας, της ΑΤΑ και το ΓεΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα