ΠτΔ: Μαζί μου οι αρχηγοί των κομμάτων στη συζήτηση Εδαφικού

"Αν συζητηθεί σε χώρα του εξωτερικού η εδαφική αναπροσαρμογή στο Κυπριακό, τότε οι Αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο θα με συνοδεύσουν", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης με τον Μουσταφά Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε λόγο για μια παραγωγική συνάντηση, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους δυο ηγέτες να διέλθουν κεφάλαιο με κεφάλαιο και να καθορίσουν τις υπάρχουσες διαφορές.

Συμφωνήθηκε, όπως τόνισε, να γίνουν 9 μπορεί και 10 συναντήσεις εντός Οκτωβρίου, στις οποίες θα συζητηθούν αυτές οι διαφορές, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε περίπτωση που υπάρξει σημαντική πρόοδος στις συγκλίσεις μεταξύ των δυο πλευρών, τότε και μόνο θα προχωρήσουν στη συζήτηση των εδαφικών αναπροσαρμογών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο του να συζητηθεί το κεφάλαιο αυτό σε άλλη χώρα, λόγω κυρίως επιφυλάξεων που προτάσσει ο Μουσταφά Ακιντζί. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, συνέχισε, οι Αρχηγοί των κομμάτων θα τον συνοδεύσουν, έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην προσπάθεια και τη διαδικασία αυτή.

Το ενδεχόμενο πολυμερούς διάσκεψης θα εξεταστεί αν και εφόσον οι συγκλίσεις και η πρόοδος δικαιολογούν μια τέτοια διάσκεψη, τόνισε κλείνοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα