ΠτΔ: Καινοτομία και ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το ότι σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν ήδη τρεις τριμερής συναντήσεις μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, παρουσιάστηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά το τέλος της Συνόδου στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτήρισε την υιοθέτηση της Διακήρυξης της Θεσσαλονίκης ως εξαιρετικά σημαντική, καθώς πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς μια Ανατολική Μεσόγειο ασφαλή, μια ανατολική Μεσόγειο των συνεργειών και

της διάδρασης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεργασία σε θέματα καινοτομίας, ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, καθώς συμφωνήθηκαν κοινές προτάσεις προώθησης των τομέων αυτών στις τρεις χώρες.

Ξεκαθάρισε ότι η ΕΕ έμπρακτα υποστηρίζει τη δημιουργία του αγωγού Eastmed.

Τον Δεκέμβριο του 2017 θα γίνει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για να εξευρεθούν τρόποι που να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της συνεισφοράς της διασποράς στην περαιτέρω προώθηση θέσεων και συμφερόντων των τριών χωρών.

Τόνισε ότι οι τρεις χώρες έχουν δεσμευτεί να εργαστούν έτσι ώστε να ενδυναμώσουν τις σχέσεις του Ισραήλ με την ΕΕ, ενώ επεσήμαναν τη ρευστότητα και την αβεβαιότητα στην περιοχή, η οποία αντιμετωπίζεται μόνο με πολύπλευρη συντονισμένη δράση.

Σε σχέση με το Κυπριακό, ευχαρίστησε για τη στήριξη και επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για μια λύση του Κυπριακού για όλους τους Κύπριους, μια λύση βιώσιμη που να επανενώνει το νησί στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Περισσότερα σε λίγο

Keywords
Τυχαία Θέματα